tag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post5026158297178945919..comments2024-03-04T14:25:45.812+01:00Comments on Ballakume Elbasani: Gzuar Diten e Veres!Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/12455240032050984671noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-63702269313404338872019-03-13T17:49:52.562+01:002019-03-13T17:49:52.562+01:00Rrofsh e qofsh per receten u bone kaq vjet qe i b...Rrofsh e qofsh per receten u bone kaq vjet qe i bej dhe me dalin te shkelqyera.Gezuar .<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13648512570756351741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-55782090720120669872017-03-13T16:33:29.343+01:002017-03-13T16:33:29.343+01:00po fijen ku ta gjejpo fijen ku ta gjejAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14090650285604557228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-89141423400701673762014-03-11T21:10:53.590+01:002014-03-11T21:10:53.590+01:00A ben te behet me miell te thjeshte misri?
A ben te behet me miell te thjeshte misri?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07171321217772465225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-53131965125370391452013-03-24T10:33:41.216+01:002013-03-24T10:33:41.216+01:00Shume faleminderit Ballakume!
Do ta provoj receten...Shume faleminderit Ballakume!<br />Do ta provoj receten tende, pasi ajo qe perdor une eshte pak me ndryshe (400 g tlyn + 7 veze). Tekanjoze shume eshte kjo ballokumja, dhe ta gatuash ne dhe te huaj kur nuk ke as fioretto di mais behet akoma me e komplikuar, por jo arsye per tu dorezuar e humbur traditen qe na e kane transmetuar me kaq shume dashuri.<br />Pershendetje!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-60133074467805229532013-03-18T15:06:28.988+01:002013-03-18T15:06:28.988+01:00mmmm tani po e kuptoj qe ballokumet e mamit tim nu...mmmm tani po e kuptoj qe ballokumet e mamit tim nuk kane lidhje fare me ballokumet tradizionale Elasanse, te cilat jan fantastike, por besoj qe mamit tim i falet pasi eshte nga jugu i thelle i shqiperise, por edhe keto vite ne migrim e kane larguar nga guzhina shqiptare, sa nsotalgji per te provuar dicka si gjerat e atehershme shume te brirshta :)<br /><br />ps. Ballokume po grurin e mistrit ku e gjen ketu ne itali?????????<br /><br />xoxo Lulu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17035631545721476153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-50217214108132796872013-03-15T03:23:43.433+01:002013-03-15T03:23:43.433+01:00Edhe pse nuk jam nga elbasani, duke lexuar kete bl...Edhe pse nuk jam nga elbasani, duke lexuar kete blogun tend me solle nostalgjine e traditave shqipetare qe fatkeqsisht jan zhdukur. Komplimente per fotot gjithashtu edhe per receten. Jam shume e sigurt qe sado te mundohem e ta imitoj ate receten e ballakumeve, ato sdo te ken kurr ate shijen e shkelqyer si ato te gjyshes tende! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03132296914794481171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-88819621435564412752013-03-12T14:28:26.762+01:002013-03-12T14:28:26.762+01:00Vezet ketu kane vetem te bardhe dhe te verdhe...
...Vezet ketu kane vetem te bardhe dhe te verdhe...<br /><br />Ti duhet te thuash qe kjo embelsire behet me veze italiane, qe ne vend te bardhes dhe te verdhes jane te mbushura me hi te tretur ne uje ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-9913375599945397342013-03-12T09:34:20.916+01:002013-03-12T09:34:20.916+01:00E ke parasysh vezen?...E pra, veza permblidhet nga...E ke parasysh vezen?...E pra, veza permblidhet nga levozhga. kur e thyen vezen, levozhga ndahet pergjysem. Gjysma mbushet me finje, qe eshte hi i paster i tretur ne uje. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12455240032050984671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-3375817233842300502013-03-12T09:27:28.057+01:002013-03-12T09:27:28.057+01:00Pyetjes a u bene te mira do t'i pergjigjesha.....Pyetjes a u bene te mira do t'i pergjigjesha...shif e shkruj :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12455240032050984671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-36761057041173778322013-03-12T09:26:09.183+01:002013-03-12T09:26:09.183+01:00Ajo qe ju jabanxhinjte nuk kuptoni eshte qe, balla...Ajo qe ju jabanxhinjte nuk kuptoni eshte qe, ballakumja per ne elbasanasit nuk eshte thjesht nje embelsire, por simboli i festes me te ndjere ne qytet. Prandaj edhe tregohemi rigoroze ne pergatitjen e saj, per te respektuar nje tradite qe eshte trasheguar brez pas brezi. Ndoshta sot mund te arrish te njejtin rezultat edhe duke i gatuar me kitchenaid apo duke i bere te verdha me ngjyrues, por per ne elbasanasit do te ishte nje sakrilegj. <br />Persa i perket enes se bakrit te pakallajisur ka edhe kjo arsyen e saj, e cila ka te beje me reagimin e vezes gjate rrahjes. Pra, kalojme ne kimi qe eshte edhe baza e pastiçerise :) E duhet te theksoje qe perdorimi i enes se bakrit ne pastiçeri eshte shume i hershem dhe ndeshet ne shume kultura kulinare. <br />Ne pamundesi te enes se bakrit une zgjodha alternativen me te pranueshme qe eshte plastika.<br />Tung Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12455240032050984671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-90191875750392073852013-03-11T23:13:20.341+01:002013-03-11T23:13:20.341+01:00Cfare eshte Levozhga e vezes finje?Cfare eshte Levozhga e vezes finje?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-23556196426824277892013-03-11T23:11:46.893+01:002013-03-11T23:11:46.893+01:00Po psh ti nuk paske perdorur ene bakri ne foto... ...Po psh ti nuk paske perdorur ene bakri ne foto... A u bene po aq te mira sa me enen e bakrit?<br />Po paisje automatike si "Kitchenaid Mixer" mund te perdorim per te rrahur gjalpin me sheqerin?<br /><br />Ju faleminderit per receten!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4735659110302937206.post-38435941684186359462012-03-13T22:45:36.961+01:002012-03-13T22:45:36.961+01:00Eda te lumte per komentin qe i bere Dites se Veres...Eda te lumte per komentin qe i bere Dites se Veres.Ashtu eshte,ca politikane matrapaze,qe kerkojne t'u rrine mbi krye shqiptareve jete e mot,kerkojne qe me dhune shteterore, tua marrin simbolikat qe qytetet tona shqipetare i kane ruajtur prej kaq kohesh.Diten e Veres na e "bokan"tironsit'' dhe "flamuri I Ismail Bej Vlores",na u dashka te ngrihet fillimisht ne "Tirone"e me pas ne vendin historik te tij,Vlora.E pra ne,e kemi te keqen "nder vedi" sic thone shkodranet.Anonymousnoreply@blogger.com