Perberesit x 4 veta:
400 gr spageti
gjysem qepe
200 gr salsice mantovane ose
ne pamundesi mish te grire
vere e kuqe
trumze
kripe
piper
vaj ulliri extravergine
djath grana padano ose kaçkavall
Pergatitja:
Skuqim ne vaj ulliri qepen e prere holle. I shtojme salcicet ose mishin e grire dhe kungullin, te cilin e kemi pastruar nga farat dhe fijet dhe e kemi prere ne copa te medha. I kriposim & piperosim. Kur qepa te jete zbutur i shuajme me vere te kuqe. Vendosim ne tigan nje degez trumze qe te leshoje aroma dhe i leme te ziejne me kapak te mbyllur per rreth 30 min. duke i kaurdisur here pas here dhe duke i shtuar uje nese eshte e nevojshme. Gjithashtu, pasi te kete perfunduar zierja, heqim degezen e trumzes dhe me ane te nje piruni shtypim copat e kungullit, qe tashme jane zbutur. Nderkohe pergatisim spagetit. I ziejme ne uje me kripe, i kullojme dhe i vendosim ne nje pjatance. Shtojme salcen e pergatitur dhe i servirim me djath grana padano ose ne pamundesi djath kackavall.
Gjak e dhjame :D
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment