Shkruaj perberesin ...

Sunday, February 5, 2012

Bozner Herrengröstl

Bozner Herrengröstl apo tave zotnijsh bolzanine eshte nje recete tipike e qytetit tim. 
Ekziston edhe nje variant tjeter i kesaj recete per shtresat e varfera dhe gatuhet me mbetjet e mishit, me wuerstel ose me veze, por burri im eshte tirons i vjeter ene kur bohet llaf per t'honger se bon hiç qefin qeder..."do hame mi zoje, se do vdesim!" ene zoja s'ia prish qefin per qomet ..tak-e-take ja bon taven e zotnijve :P




Perberesit per 4 persona:
1 qepe
160 gr gjalp
600 gr fileto viçi
nje kg e gjysem patate te ziera me gjithe lekure dhe te qeruara
2 gjethe dafine
majdanoz
kripe 
piper
manxurane

grijme imet qepen dhe e skuqim ne 80 gr gjalp.
I shtojme mishin e prere ne kubike dhe i kaurdisim. Vendosim nje dege gjethe dafine ne tigan qe mishi te aromatizohet. I shuajme me uje dhe i leme disa minuta ne zjarr derisa copat e mishit te jene zbutur (afro 15 minuta).
Patatet i presim ne feta te trasha dhe i fergojme ne gjalp.
Me pas i hedhim ne tiganin ku kemi mishin.
I rregullojme me kripe, piper dhe manxurane.
Para se ta sherbejme e sperkatim me majdanoz te grire dhe piper te zi.

Hajt gjak e dhjame :D



In italiano

Ingredienti per 4 persone:
1 cipolla
160 gr burro
600 gr fettine di vitello
1 1/2 kg patate bollite con la buccia
2 foglie d'alloro
prezzemolo
sale
pepe
maggiorana

Procedimento:
soffrigere la cipolla tagliata finemente in 80 gr di burro.
Aggiungere le fettine di carne tagliate a pezzetti e le foglie d'alloro.
Bagnare con dell'acqua e far cuocere per una 15na di minuti, finché la carne diventi tenera.
Nel frattempo tagliare a fettine le patate. Far sciogliere il burro rimanente in un tegame e friggere le patate.
Unire le patate alla carne.
Regolare di sale, pepe e maggiorana.
Prima di servire cospargere il Bozner Herrengröstl con del prezzemolo tritato e del pepe nero appena macinato.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...