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Friday, March 16, 2012

Receta per Pashke: cheesecake



Per rreth 15 cope te vogla:
nje pako biskota te kripura te markes TUC 
gjalp ne temperature ambjenti


2 veze
200 gr gjize
100 gr djathe kremoz i tipi philadelfia
Kripe
Piper


Per zbukurim:
70 gr  djathe kremoz i tipit philadelfia 
1 luge pana
hudher gjarpi

Pergatitja:
ndjekim te njejten procedure si per cheesecake-un e embel.
I therrmojme biskotat Tuc dhe i perziejme me gjalpin. Meqenese biskotat permbajne yndyre, i shtojme pak gjalp, rreth 50 gr.
I vendosim duke ushtruar pak force me gishterinjte ne format e cupcakes, ne menyre qe baza te jete sa me kompakte.
Ndezim furren ne 150°C.
Rrahim me tel kuzhine gjizen. I shtojme djathin kremoz, vezet dhe piperin. E rregullojme me kripe, jo shume pasi biskotat permbajne kripe.
E hedhim kete mase mbi biskotat e therrmuara dhe i pjekim per afro 15-20 minuta.
Me pas i leme 5 minuta te tjera te ftohen.
Rrahim me tel kuzhine djathin kremoz bashke me panen. Zbukurojme cheesecakes-at e vegjel me pufka djathi dhe hudher gjarpri te grire imet ose majdanoz.
Gjak e dhjame :D







italiano


Cheesecake - ricetta pasquale 



Per ca. 15 mini cheesecakes:
1 confezione di biscotti salati TUC 
burro a temp. ambiente q.b.

2 uova
200 gr ricotta 
100 gr formaggio cremoso, philadelfia o caprino
sale
pepe

Per la decorazione:
70 gr  formaggio cremosi, philadelfia o caprino
1 cucchiaio di pana
erba cipollina

Preparazione :
la procedura è la stessa dei cheesecake dolci.
Tritare i biscotti Tuc ed amalgamarli con del burro a temp. ambiente. Siccome i biscotti contengono abbastanza grassi, di burro serve poco, ca. 50 gr.
Mettere la base di biscotti nelle formine per i cupcakes, schiacciando con le dita di modo che la base sia compatta.
Accendere il forno a 150°C.
Lavorare la ricotta con la frusta. Aggiungere il formaggio cremoso, le uova ed il pepe. Regolare di sale, facendo attenzione a non metterne tanta perché la base contiene già sale.
Versare la crema sulla base ed infornare per 15-20 min. 
Lasciar raffreddare per altri 5 minuti.
Lavorare il formaggio cremoso con la panna e con un sac a poche decorare le mini cheesecake. 
Decorare a piacere con erba cipollina e/o prezzemolo.

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