Shkruaj perberesin ...

Friday, May 10, 2013

Apertivo time: Muffin me karrota dhe gjize






Perberesit per 12 muffin:

150 gr miell 00
50 gr miell misri (maja e miellit te misrit)
4 karrota bio, pra te holla
gjysem qepe e vogel
100 gr gjize 
1 veze
1 luge e vogel trumez e fresket e grire imet
200 ml qumesht i fresket
2 luge sode buke (pluhur pjekes)
kripe 
piper
vaj ulliri 

Pergatitja: 
grijme ne mixer karrotat dhe qepen (Nese karrotat nuk jane te fresketa eshte mire t'u jepet nje vale ne uje te kripur perpara!). 
I shtojme vezen, gjizen, kripen, piperin, qumeshtin e fresket dhe trumezen e grire imet.
Veç perziejme miellrat me soden e bukes. I shtojme masen e mesiperme dhe i perziejme te gjitha me tel kuzhine ose rrahes elektrik duke i hedhur vaj ulliri (me pak se 100 ml).
E ndajme perberjen ne format e muffin dhe i pjekim ne furre ne temp. 180°C per afro gjysem ore derisa te marrin nje ngjyre te bukur ne siperfaqe dhe te formojne te çarat tipike te muffin.

Gjak e dhjame :D






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...