Shkruaj perberesin ...

Sunday, June 5, 2011

Bohçe speck-u dhe "Festival del Gusto"

Tashme prej nje jave qendra e Bolzanos, qytetit ku une jetoj, eshte pushtuar nga nje mase teknikesh, punetoresh, trupash televizive, turistesh, te gjithe me objektivin per t'u defryer me birra, speck, trafik, krapfen, shi, molle, muzike, strudel, foto....ne festivalin e Shijes.
Ndersa te huajt festojne ne, banoreve te ketij qyteti, na ka ardhur ne maje te hundes nga trafiku i trefishuar, nga pamundesia per te arritur qendren e qytetit me mjetet urbane, nga turmat kompakte te turisteve (te kalosh permes nje turme me japoneze eshte si te çash nje bllokade), nga gjithe ky tram-tram qe po i behet ketij eventi, nga nje lloj bulimie per te mos humbur gjithçka qe ofrohet... 
Bulimi qe, duhet ta pranoj, me infektoi edhe mua dje. E fillova kete tour-de-gusto nga qendra nevralgjike e festivalit, sheshi Walther von der Vogelweide, per te vazhduar me tej ne gallerite dhe sheshet e tjera dhe per perfunduar ne Festen e popujve, ku merr pjese edhe shoqata shqiptare me gatimet tona karakteristike, .... fotot e meposhtme e tregojne me qarte atmosferen...

Strudel
Schuttelbrot (buke e thare)

Lavori in corso

Unique
Erezat me te cilat aromatizohet specku
Zelten dhe buke me rrush te thate

Si bejne lopet e lumtura?


...pra, perveç soditjeve, shijeve te reja, alkoolit, kercimit, gajasjeve, socializimit, qe sheshi ne feste te ofron, sot mora speckun direkt nga prodhuesi. 
E di qe mund te kisha gatuar diçka me impenjative, ndonje strudel apo pjate te pare, por pas nje dite duke bredhur fuqite u sosen dhe per me teper sot vazhdon raundi i dyte i tour-de-gusto :)...

Bohçe speck-u me pjeper
Gramaturat e perberesve me hamendje :)
pjeper
speck
hudher gjarpri

Pergatitja:
presim nje kubike te vegjel pjeprin dhe e kriposim. Per te formuar bohçet e speckut kryqezojme dy feta speck. Vendosim ne mes tyre ca kubike pjepri dhe i lidhim me hudher gjarpri. Sherbehet si antipaste por edhe si mengjes s'ishte keq :)
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...