125 gr gjalp ne temperature ambjenti
150 gr sheqer
200 gr miell
2 veze
150 gr qershi te fresketa
vanilje
2 luge kafeje fryres brumi per embelsirat
Perberesit per frosting:
rreth 500 gr mascarpone
qershi
sheqer, sipas deshires
komposto boronicash
Pergatitja:
perziejme ne nje tas miellin e situr, fryresin e brumit, vaniljen dhe kripen.
U heqim berthamat qershive dhe i presim ne copa te vogla.
U heqim berthamat qershive dhe i presim ne copa te vogla.
Rrahim me rrahes elektrik gjalpin me sheqerin derisa te formohet nje krem.
Me pas i shtojme nje e nga nje vezet, po ashtu edhe miellin e perzier me produktet e tjera. Ne fund i shtojme qershite.
Me pas i shtojme nje e nga nje vezet, po ashtu edhe miellin e perzier me produktet e tjera. Ne fund i shtojme qershite.
Lyejme me gjalp format e cupcakes dhe u hedhim perberjen e mesiperme.
I pjekim ne furre ne temperaturen 170°C per rreth 15 minuta.
Per pergatitjen e frosting rrahim me rrahes elektrik djathin mascarpone me sheqer. I shtojme 2 luge leng komposto boronicash.
Kur cupcakes te jene ftohur i dekorojme me fosting e mesiperm dhe me qershi te plota. I vendosim ne frigorifer deri ne momentin e servirjes.
Krostata me reçel qershie dhe luleshtrydhe & Biskota
Perberesit per brumin frolla:
500 gr miell
200 gr gjalp ne temperature ambjenti
200 gr sheqer
2 veze
1 e verdhe veze
nje luge kafeje fryres brumi per embelsira
1 luge qumesht
kripe, sa te kapin majat e gishtave
reçel
Pergatitja:
perziejme miellin me sheqerin, gjalpin e copetuar, fryresin e brumit, kripen, vezet dhe e punojme derisa te formohet nje brume homogjen. E mbeshtjellim me qese kuzhine dhe e vendosim ne frigorifer per 30 minuta.
Me pas hollojme nje pete te trashe me okllai, te cilen e shtrojme ne tepsine e lyer me gjalp ose e shtruar me leter pjekjeje (sugjeroj kete te fundit). Me ndihmen e nje piruni bejme disa vrima ne pete dhe i hedhim reçelin. Une i hodha reçel qershie dhe luleshtrydhe por mund t'i hidhni çfaredolloj reçeli apo edhe nutella.
Me brumin e mbetur bera disa lule ndersa krostata tradicionale kerkon disa shirita brumi qe nderthuren me njera tjetren.
E fusim tepsine ne furre ne temp. 180-200°C per rreth 45 minuta.
Me brumin e mbetur bera disa biskota, te cilat i mbusha me reçel trendafili te eger.
Kam provuar disa receta brumi frolla por per mendimin tim ky eshte me i mire. Si i thone ne gjuhen e amvisave te shkrihet ne goje :)
Receta tjeter qe doja t'ju jipja eshte limonata me qershi. Ideja per kete limonate me lindi nga receta e nje mikes sime Genes, qe e falenderoj per idete, gjithashtu falenderoj edhe Genten per idene e cupcakes.
Limonate me qershi
1 kg qershi
sheqer, sipas deshires
5 - 6 limona
bar blete (http://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_officinalis)
Pergatitja:
ziejme per disa minuta ne uje dhe sheqer qershite e plota derisa te nderrojne ngjyre dhe te zbuten. Me pas lengun e kullojme dhe e hedhim ne nje shishe bashke me disa qershi te plota. Shtrydhim limonat dhe ia shtojme lengut te qershive. I perziejme. I rregullojme me sheqer dhe i hedhim 3-4 gjethe bari bletesh. E vendosim per gati gjysem ore ne frigorifer dhe me pas e servirim. Aroma e kesaj limonate eshte sublime!
Me brumin e mbetur bera disa biskota, te cilat i mbusha me reçel trendafili te eger.
Kam provuar disa receta brumi frolla por per mendimin tim ky eshte me i mire. Si i thone ne gjuhen e amvisave te shkrihet ne goje :)
Receta tjeter qe doja t'ju jipja eshte limonata me qershi. Ideja per kete limonate me lindi nga receta e nje mikes sime Genes, qe e falenderoj per idete, gjithashtu falenderoj edhe Genten per idene e cupcakes.
Limonate me qershi
1 kg qershi
sheqer, sipas deshires
5 - 6 limona
bar blete (http://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_officinalis)
Pergatitja:
ziejme per disa minuta ne uje dhe sheqer qershite e plota derisa te nderrojne ngjyre dhe te zbuten. Me pas lengun e kullojme dhe e hedhim ne nje shishe bashke me disa qershi te plota. Shtrydhim limonat dhe ia shtojme lengut te qershive. I perziejme. I rregullojme me sheqer dhe i hedhim 3-4 gjethe bari bletesh. E vendosim per gati gjysem ore ne frigorifer dhe me pas e servirim. Aroma e kesaj limonate eshte sublime!
No comments:
Post a Comment