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Wednesday, December 14, 2011

Toglietemi tutto..ma non il mio chocolate!




E pranoj! Jam chocolate-addicted! Do te jetoja duke u ushqyer vetem me çokollate te zeze. Lere pastaj kur çokollata eshte e aromatizuar me Bailyes.....ekstaze!
Keto toptha prej çokollate jane shume te mira dhe kombinimi i Bailyes me kafe ishte ideal por...u betova qe kurre me nuk do t'i pergatisja vete!  Per kohen, koston dhe per kakaon qe perhapet ne gjithe kuzhinen ia vlen me mire te shkoje t'i bleje tek pastiçeria :(
Sidoqofte ishte nje eksperiment i bukur edhe ky!



Toptha prej çokollate me kafe dhe Baileys Irish Cream

Perberesit:
100 gr panna e lengshme per embelsira
2-3 luge Baileys Irish Cream
1 luge kafe e tretshme (une i hodha caffè solubile Hag)
60 gr gjalp
75 gr mjalte
250 gr çokollate e zeze 70% kakao
200 gr çokollate me qumesht

200 gr çokollate e zeze
200 gr kakao pa sheqer




Pergatitja:
ne banjomaria, dmth brenda nje tenxhere me uje vendosim nje tenxhere me te vogel, shkrijme çokollatat.
Veç ziejme panen me mjaltin.
Hedhim panen e nxehte tek çokollatat e shkrira, pak e nga pak dhe pa nxitim.
Kur masa te kete filluar te ftohet i shtojme gjalpin ne temperature ambjetin dhe e perziejme.
Ne 2-3 luge Baileys shkrijme kafen e tretshme dhe ia shtojme mases.
E mbulojme tasin me qese kuzhine dhe e leme te pushoje per afro 12 ore ne ambjent te fresket.
Me pas formojme disa toptha te vegjel dhe i vendosim ne frigorifer.
Shkrijme çokollaten e zeze dhe i kalojme topthat ne çokollaten e shkrire dhe me pas ne nje pjate ku kemi hedhur rreh 200 gr kakao pa sheqer.
I servirim me liker sipas deshires.






Italiano

Eh, sì! Sono chocolate-addicted. Vivrei di cioccolata fondente. E poi se la cioccolata e profumata con Baileys......estasi!

Queste praline sono molto buone e l'abbinamento Bailyes/caffè solubile era eccezionale però...mi sono promessa che mai più li avrei preparati da sola! Per il tempo di preparazione, il costo e per il cacao che si espande in cucina conviene comprare le praline della pasticceria :(
Cmq è stato un bel esperimento!
 




Praline di cioccolato al caffè e Baileys Irish Cream

Ingredienti
100 gr panna per dolci
2-3 cucchiai Baileys  Irish Cream
1 cucchiaio caffè solubile
60 gr burro
75 miele
250 gr cioccolato fondente 70% cacao
200 gr cioccolato al latte

200 gr cacao amaro
200 gr cioccolato fondente

Preparazione:
scioglire a bagnomaria la cioccolata.
In un altro pentolino far bollire la panna con il miele.
Aggiungerla poco a poco alla cioccolata.
Appena inizia a raffreddarsi aggiungere il burro.
Far sciogliere nel Baileys il caffè solubile ed aggiungerlo alla massa.
Ricoprire con una pellicola e lasciarla riposare per ca. 12 ore in un luogo fresco.
Dopodichè formare delle palline, le quali vanno prima tuffate in cioccolato fondente sciolto e poi passate in un piatto dove è stato versato del cacao amaro in polvere.


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