Per rreth 15 cope te vogla:
nje pako biskota te kripura te markes TUC
gjalp ne temperature ambjenti
nje pako biskota te kripura te markes TUC
gjalp ne temperature ambjenti
2 veze
200 gr gjize
100 gr djathe kremoz i tipi philadelfia
200 gr gjize
100 gr djathe kremoz i tipi philadelfia
Kripe
Piper
Per zbukurim:
70 gr djathe kremoz i tipit philadelfia
1 luge pana
hudher gjarpi
Pergatitja:
ndjekim te njejten procedure si per cheesecake-un e embel.
I therrmojme biskotat Tuc dhe i perziejme me gjalpin. Meqenese biskotat permbajne yndyre, i shtojme pak gjalp, rreth 50 gr.
I vendosim duke ushtruar pak force me gishterinjte ne format e cupcakes, ne menyre qe baza te jete sa me kompakte.
Ndezim furren ne 150°C .
Rrahim me tel kuzhine gjizen. I shtojme djathin kremoz, vezet dhe piperin. E rregullojme me kripe, jo shume pasi biskotat permbajne kripe.
E hedhim kete mase mbi biskotat e therrmuara dhe i pjekim per afro 15-20 minuta.
Me pas i leme 5 minuta te tjera te ftohen.
Rrahim me tel kuzhine djathin kremoz bashke me panen. Zbukurojme cheesecakes-at e vegjel me pufka djathi dhe hudher gjarpri te grire imet ose majdanoz.
Gjak e dhjame :D
italiano
Cheesecake - ricetta pasquale
Gjak e dhjame :D
italiano
Cheesecake - ricetta pasquale
Per ca. 15 mini cheesecakes:
1 confezione di biscotti salati TUC
burro a temp. ambiente q.b.
2 uova
200 gr ricotta
100 gr formaggio cremoso, philadelfia o caprino
200 gr ricotta
100 gr formaggio cremoso, philadelfia o caprino
sale
pepe
Per la decorazione:
70 gr formaggio cremosi, philadelfia o caprino
1 cucchiaio di pana
erba cipollina
Preparazione :
la procedura è la stessa dei cheesecake dolci.
Tritare i biscotti Tuc ed amalgamarli con del burro a temp. ambiente. Siccome i biscotti contengono abbastanza grassi, di burro serve poco, ca. 50 gr.
Mettere la base di biscotti nelle formine per i cupcakes, schiacciando con le dita di modo che la base sia compatta.
Accendere il forno a150°C .
Tritare i biscotti Tuc ed amalgamarli con del burro a temp. ambiente. Siccome i biscotti contengono abbastanza grassi, di burro serve poco, ca. 50 gr.
Mettere la base di biscotti nelle formine per i cupcakes, schiacciando con le dita di modo che la base sia compatta.
Accendere il forno a
Lavorare la ricotta con la frusta. Aggiungere il formaggio cremoso, le uova ed il pepe. Regolare di sale, facendo attenzione a non metterne tanta perché la base contiene già sale.
Versare la crema sulla base ed infornare per 15-20 min.
Lasciar raffreddare per altri 5 minuti.
Versare la crema sulla base ed infornare per 15-20 min.
Lasciar raffreddare per altri 5 minuti.
Lavorare il formaggio cremoso con la panna e con un sac a poche decorare le mini cheesecake.
Decorare a piacere con erba cipollina e/o prezzemolo.
Decorare a piacere con erba cipollina e/o prezzemolo.
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