200 gr bohçe trendafili te eger
rreth 300 gr sheqer
lengu i nje gjysem limoni
Pergatitja:
pastrojme bohçet e trendafilit. Eliminojne fijet si mjeker dhe pjesen e tyre te zeze.
I presim pergjysem dhe permbajtjen e vendosim ne nje ene. U hedhim 375 ml uje te nxehte. E mbulojme enen me kapak dhe i leme nje nate ne temperature ambjenti.
Te nesermen e vendosim tenxheren ne zjarr dhe sapo te arrije vlimin, e ulim temperaturen e zjarrit. I leme te vlojne per 30 minuta ne zjarr te ulet.
Me pas i shtojme edhe 125 ml uje te nxehte dhe e reduktojme masen ne pure.
E rivendosim ne tenxhere lengun e perftuar bashke me sheqerin dhe lengun e limonit.
E vendosim tenxheren mbi zjarr derisa te vloje, ne menyre qe te shkrihet sheqeri. Me pas e kullojme dhe lengun e perftuar e rihedhim ne tenxhere. E vendosim tenxheren ne zjarr.
Pasi ka arritur temperaturen e vlimit, e ulim temperaturen e zjarrit dhe e leme edhe 8 minuta te tjere mbi zjarr, duke e perzier vazhdimisht ne menyre qe te mos digjet ne fund.
Reçeli i perfunduar duhet te kete forme xhelatinoze.
P.S.: receta eshte marre nga libri "Ricordi in cucina" i Tessa Kiros.
P.P.S: kjo recete po publikohet me kerkese te nje fanse dhe Ballakumja vetem e ka perkthyer!
No comments:
Post a Comment