Shkruaj perberesin ...

Saturday, July 21, 2012

Rizoto me scampi

Tek menuja "nje mije e nje nete" ju tregova receten e rolls me scampi. Ajo recete u pelqye aq shume nga hana15she sa jo vetem e kam gatuar edhe 2 here te tjera, por edhe vendosa t'ia pershtase nje rizotoje...

P.S.: hana15she s'e di qe mami Ballakume i ka bere me scampi....po ju  sshhhhttttt!!!  :) 




Perberesit per 2 persona:

200 gr oriz per rizoto
400 scampi
100 ml pana
1 karrote
1 dege selino
1 thelb hudher
pak spec te kuq pluhur
gjysem gote vere e bardhe
vaj ulliri extravergine
kripe
piper

Pergatitja:
pastrojme ne uje te bollshem scampit e fresket. Tulin e ruajme menjane ndersa kokat dhe mashet i hedhim ne nje tenxhere me uje sebashku me karroten, degen e selinos dhe veren. I
 vlojme per 1 ore dhe lengun e filtruar e perdorim per te njomur rizoton.



Ne nje tigan te thelle skuqim ne vaj ulliri nje thelb hudher dhe pak spec te kuq pluhur. I shtojme tulin e peshkut. I kaurdisim per 2 minuta dhe i shuajme me vere te bardhe. Sapo vera shteroje 2/3 e vellimit, e kalojme ne frulator dhe e reduktojme ne pure sebashku me panen. 
E rregullojme me kripe dhe piper te bardhe.
Keshtu perftuam nje salce kremoze qe do tia hedhim rizotos.
Per pergatitjen e rizotos skuqim orizin ne pak vaj ulliri dhe gjalp.
E njomim here pas here me lengun e nxehte te scampit.
Ne fund e perziejme orizin me kremin e scampit dhe e sherbejme te sperkatur me majdanoz te fresket.
Gjak e dhjame :D 




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...