Shkruaj perberesin ...

Sunday, March 17, 2013

Tave me finoke dhe djathe dhije


Perberesit per 3 persona:

3 finoke
djathe dhije (i markes President)
4 luge panna
gjalp
kripe
piper
1 e verdhe veze
vaj ulliri

Pergatitja:
ndajme pergjysem finoket dhe i ziejme ne uje te bollshem e te kripur per afro 15 minuta.
Pasi i kemi kulluar mire, i shtrojme ne nje tave te lyer me gjalp.
Mbi çdo gjysem finoku vendosim nga nje fete djathe dhije.
Veç perziejme 4 luge pana te fresket me 2-3 luge vaj ulliri dhe te verdhen e vezes. E rregullojme me kripe dhe piper dhe ia hedhim persiper finokeve.
E pjekim taven ne furren e ngrohur paraprakisht ne temp. 200°C dhe e servirim te vaket....me byftek psh.
Gjak e dhjame :D




1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...