Shkruaj perberesin ...

Loading...

Monday, September 26, 2011

Reçel me trendafil te eger



Perberesit per 435 ml reçel:

200 gr bohçe trendafili te eger
rreth 300 gr sheqer
lengu i nje gjysem limoni

Pergatitja: 
pastrojme bohçet e trendafilit. Eliminojne fijet si mjeker dhe pjesen e tyre te zeze. 
I presim pergjysem dhe permbajtjen e vendosim ne nje ene. U hedhim 375 ml uje te nxehte. E mbulojme enen me kapak dhe i leme nje nate ne temperature ambjenti.
Te nesermen e vendosim tenxheren ne zjarr dhe sapo te arrije vlimin, e ulim temperaturen e zjarrit. I leme te vlojne per 30 minuta ne zjarr te ulet. 
Me pas i shtojme edhe 125 ml uje te nxehte dhe e reduktojme masen ne pure. 
E rivendosim ne tenxhere lengun e perftuar bashke me sheqerin dhe lengun e limonit. 
E vendosim tenxheren mbi zjarr derisa te vloje, ne menyre qe te shkrihet sheqeri. Me pas e kullojme dhe lengun e perftuar e rihedhim ne tenxhere. E vendosim tenxheren ne zjarr.
Pasi ka arritur temperaturen e vlimit, e ulim temperaturen e zjarrit dhe e leme edhe 8 minuta te tjere mbi zjarr, duke e perzier vazhdimisht ne menyre qe te mos digjet ne fund.
Reçeli i perfunduar duhet te kete forme xhelatinoze. 

P.S.: receta eshte marre nga libri "Ricordi in cucina" i Tessa Kiros. 
P.P.S: kjo recete po publikohet me kerkese te nje fanse dhe Ballakumja vetem e ka perkthyer!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...