Shkruaj perberesin ...

Tuesday, August 2, 2011

Rizoto me bizele shoqeruar me role pule



Perberesit per rolete e pules (4 persona):

400 gr gjoks pule
200 gr rucola
1 grusht festek
150 gr buke e grire
4 veze
djathe parmigiano reggiano
disa luge mustarde
vaj ulliri
vaj per skuqjen
kripe
piper

Pergatitja:
e vendosim gjoksin e pules midis 2 qese kuzhine dhe e rrahim. E kriposim, peperosim dhe e leme menjane.

 
Nderkohe ne nje tigan nxehim pak vaj ulliri. Hedhim nje thelb hudher te shtypur qe te aromatizoje vajin. Me pas e heqim hudhren dhe hedhim ne tigan rukolen.
Ne nje tas rrahim 2 veze me pak kripe dhe sapo rukola te zbutet i hedhim ne tigan.
Lyejme me mustarde fetat e mishit dhe ne mes te seciles vendosim pak nga perberja e mesiperme. 

 
I rrotullojme dhe i mbyllim me kruajtese dhembesh. 
Ne nje tas rrahim 2 veze me kripe dhe ne nje tjeter perziejme buken e grire me festeket. 
Lyejme rolete me veze dhe me pas me buke dhe kete e perserisim 2 here. 
Nxehim vaj ne nje tigan dhe i skuqim. Me pas i vendosim mbi leter thithese qe te eliminojme vajin e tepert.

Per rizoton me bizele ju duhen:

1 qepe
300 gr bizele te ngrira
400 gr oriz per rizoto
pak majdanoz
parmigiano reggiano
leng pule
kripe 
vaj ulliri  

(italisht receta origjinale quhet Risi e bisi dhe perveç perberesve te meposhtem duhet edhe proshute por meqenese doja ta shoqeroja me rolete e pules vendosa te mos e ngarkoj pjaten)

Pergatitja:

e grijme qepen imet dhe e skuqim ne vaj ulliri. I shtojme bizelet dhe orizin dhe i kaurdisim per 5 minuta. I shuajme me leng pule. Orizi nuk te thahet prandaj i hedhim here pas here leng pule te ngrohte.
Pasi orizi dhe bizelet jane zier (rreth 20 minuta), i shtojme majdanozin e grire dhe djathin parmigiano reggiano.
Nese deshironi mund t'i shtoni edhe pak gjalp.

Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...