Shkruaj perberesin ...

Saturday, September 29, 2012

Sandwich vjeshte

Nga koleksioni vjeshte/dimer i Ballakumes vjen per ju Sandwich-i chic!...






Homemade sandwich me kungull 
(po te vini ne kete periudhe vjeshte ne Bolzano, keto lloj buka te vogla me kungull te verdhe i gjeni ne te gjitha dyqanet e bukes. Ne fakt edhe une zakonisht i blej atje, por sot, si per t'i uruar mireseardhjen stines se vjeshtes, vendosa t'i bej vete)

Perberesit:
rreth 500 gr miell (une perdora 300 gr miell 00 + 200 gr miell amerikan Manitoba 0)
20 gr gjalp
30 gr maje birre e fresket
300 gr kungull i verdhe (vetem tuli)
200 ml qumesht
gjysem luge (gjelle) kripe

Pergatitja:

fillimisht pjekim ne furre ose e gatuajme ne avull kungullin. 
E reduktojme ne pure duke e shtypur me pirun.
Perziejme miellrat me tulin e kungullit.
Tresim ne qumeshtin e vaket majen e birres te fresket dhe kripen.
Ia shtojme mases me miell e kungull dhe i perziejme derisa te perftojme nje brume homogjen.
E leme te bymehet per afro 1 ore ne vend te ngrohte.
Pas kesaj kohe e ripunojme brumin siç bejme me pizza-n..duke e  palosur disa here (shiko ketu pergatitjen e pizzas-:Pizza ).
E ndajme ne topa te vegjel dhe e vendosim mbi nje tepsi te lyer me vaj.
I leme te bymehen edhe per 1 ore tjeter dhe i pjekim ne temp. 180°C per afro 50 minuta.
Ne fund i lyejme me gjalp.

Per kompletimin e sandwich duhen:

gjalp
djathe provola
speck i pjekur ne zgare
rradhiqe te pjekura ne zgare ose te skuqura ne pak vaj ulliri
kripe
piper
salce tartare

Pergatitja:

Pjekim ne zgaren e nxehte rradhiqet e pastruara dhe fetat e speck-ut. Rradhiqet i kriposim dhe peperosim.
Ndajme me dysh paninet dhe i lyejme me gjalp.
I mbushim me rradhiqet e nxehta. Vendosim mbi rradhiqe djathin, i cili nga nxehtesia do te shkrihet pak dhe mbi te vendosim disa feta speck.
E servirim menjehere sandwich-in te shoqeruar me coca-cola, birre ose me vere te bardhe dhe me salce tartare.
Gjak e dhjame :D



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...