Shkruaj perberesin ...

Tuesday, April 10, 2012

Sallata me veze dhe veza me kemishe




Pas drekes se Pashkes kjo sallate ta sjelle midene ne vend, ndersa kjo kenga ketu poshte ndihmon ne humbjen e kalorive te marra :)







 

Sallata me veze dhe veza me kemishe
veze me kemishe (uovo in camicia) italianet quajne vezen e zier pa levozhgen. Quhet keshtu sepse gjate kesaj proçedure gatimi e verdha vishet plotesisht nga e bardha. 



spinaq i fresket me gjethe te vogla
brese (cicoria)
rukola
sallate jeshile
radhiqe
radhiqe te bardha 
domate qershize
djathe Spressa (http://www.formaggio.it/spressagiudicarie.htm) por mund ta zevendesoni fare mire me djathe pecorino ose kaçkavall
kripe
piper
vaj ulliri i nje cilesie shume te mire
uthull balsamike
veze
uthull vere e bardhe

Pergatitja:
lajme, pastrojme dhe presim me duar perimet. I vendosim ne pjatancen e servirjes bashke me domatet.
Thekim fetat e bukes.
Mbushim nje tenxhere me uje dhe i hedhim 1 luge te vogel uthull vere.
E vendosim mbi zjarr derisa te arrije temp. e vlimit. Sapo e ka arritur, e ulim pak temp. e zjarrit. 
Ne nje tas thyejme me kujdes vezen dhe e hedhim ne tenxhere. Por para se te hedhim vezen, marrim telin e kuzhines dhe perziejme ujin ne menyre qe te na formohet nje vorbull. E hedhim vezen menjehere ne mes te vorbulles. Vorbulla e krijuar ben qe e bardha e vezes te mbeshtjelle te verdhen.
E leme vetem 3 minuta sa e bardha te mpikset.
Vendosim mbi sallate fetat e thekura te bukes dhe mbi to vendosim me kujdes vezen me kemishe.
E shpojme me pirun te verdhen e vezes ne menyre qe te kulloje mbi fetat e bukes dhe sallates... te pakten mua keshtu me pelqen :)
Presim disa feta shume te holla djathi dhe i shperndajme mbi sallate.
Pergatisim nje dressing me 1 luge uthull balsamike, 2 luge vaj ulliri, piper te zi dhe pak kripe. E perziejme dhe i japim shije sallates me kete dressing.

Gjak e dhjame :D


1 comment:

  1. shume yummy duket, kjo veza qenka pak a shum si `cellber` qe e kam vene dhe ne blogun tim.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...