Shkruaj perberesin ...

Saturday, April 14, 2012

Torta e Eves



Kush eshte Eva?...Eva eshte kusherira ime. E si te gjitha kusherirat e mija eshte shume e zonja ne gatim....(te jete çeshtje gjenesh? Te kete te beje me faktin qe kemi lindur ne nje qytet si Elbasani?...Boh! :)). 
Per te konfirmuar kete qe thashe me siper, ja, prova.
Nje torte me aromen e mrekullueshme te mandarinave.
Shume flm Eva.



Torta me mandarina e Eves

Perberesit per nje tepsi me diameter 26 cm:
Eva ka marre si njesi matese nje gote uji, pra 200 ml.

1 gote vaj ulliri
1 gote leng mandarinash
1 gote e gjysem miell 00
2 gota sheqer
4 veze
nje pako pluhur pjekes

Per sherbetin:
6-8 mandarina
3 gota sheqer
2 gota e gjysem uje
gjethe livandoje (fakoltavive)

Pergatitja:
rrahim vezet me sheqerin derisa ky i fundit te shkrihet.
I shtojme mases vajin e ullirit, lengun e mandarinave dhe miellin te cilin e kemi situr bashke me pluhurin pjekes.
I perziejme qe masa te homogjenizohet.
Lyejme nje tepsi me gjalp dhe miell. Shtrojme masen e tortes dhe e pjekim ne temp. 180°C per afro 40 minuta (derisa te rezultoje e pjekur pas proves se kruajtes se dhembeve).

Per sherbetin ziejme ne uje me sheqer mandarinat e prera ne feta derisa te leshojne esencen e tyre dhe lengu te trashet, pra per afro 30-40 minuta.
Une e aromatizova sherbetin me gjethe livandoje.




Pasi jane ftohur pak, njomim torten me sherbetin dhe e leme disa ore qe ta thithi. 
E vendosim ne frigorifer deri ne momentin e servirjes.
E servirim me fetat e mandarinave qe na sherbyen per sherbetin.
Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...