Shkruaj perberesin ...

Monday, April 18, 2011

Sallate me couscous

Kjo eshte periudha ideale per te gatuar couscous me mish qingji dhe perime. Duke qene mishi i qingjit i njome jo vetem zihet me nje vale por ka edhe nje shije shume te mire. Sdq ajo qe dua tju jap nuk eshte receta e couscousit por e nje  sallate ku perberesi kryesor eshte pikerisht couscousi. Psh nese ju ngelet nje tas me couscous dhe nuk keni te gjithe perberesit per te gatuar sallaten taboulè (nje sallate tjeter kjo marokene qe gatuhet me couscous) mund te provoni kete variant qe e shpika dje.

Perberesit:
rreth 200 gr couscous i gatuar
kos turk/grek/shqiptar dmth içik i athet (sasia sipas deshires)
gjysem luge kafje uthull molle
gjysem kastraveci i prere ne kubike te vegjel
majdanoz i fresket
mente e fresket
kripe

I perziejme te gjitha bashke dhe et voilà sallata eshte gati.
Meqenese kjo sallate ngjall nje freski ne shqisat e nuhatjes dhe te shijes mendoj se stina ideale per ta servirur eshte vera.

Gjak e dhjame :D



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...