Shkruaj perberesin ...

Monday, April 25, 2011

Receta per Pashke: fole patatesh te mbushura me bizele dhe krem djathi

Per 10 veta:
600 gr patate
6 veze
40 gr gjalp
arre moskat
kripe 
piper

Per mbushjen:
bizele te ziera
djath fontina
mascarpone
kripe
piper


Pasi t'i kemi lare patatet i vendosim, me gjithe lekure, te ziejne per 15 min. ose me teper ne nje tenxhere me uje.  I qerojme akoma te nxehta dhe i shtypim me shtypesen e patateve. (Nese ju mungon shtypesja, mund t'i shtypni me pirun.) Pasi jane ftohur, i shtojme te verdhat e vezeve, kripen, piperin, gjalpin dhe i sperkatim me arre moskat. I perziejme mire e mire me dore dhe me kete perberje dhe ne nje tepsi te lyer me gjalp formojme folete si ne foto. Fillimisht formojme nje baze dhe me pas me ndihmen e nje shiringe kuzhine formojme bordurat gjate gjithe perimetrit. I pjekim ne furre ne temperaturen 200°C per 10-12 min. 



Mbushja:
bizelet e ziera i kriposim, peperosim dhe i sperkatim me pak vaj ulliri.
Nderkohe veme nje tenxhere ne zjarr te ulet dhe shkrijme djatherat me 2 luge gjelle qumesht. I kriposim dhe peperosim.
Mbushim folete e patateve me kremin e djathit dhe bizelet.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...