Qifqi ne dialektin gjirokastrit ose pashaqofte te skuqura
Perberesit:
150 gr oriz
500 gr mish i grire
2 qepe te njoma
2 kokrra veze
pak miell
nenexhik
koper
kripe
piper
vaj ulliri
Pergatitja:
ziejme orizin ne uje te bollshem e te kripur. Afro 5-6 minuta para perfundimit te kohes se gatimit, e heqim nga zjarri dhe e kullojme.
Grijme shume imet qepet e njoma. I hedhim pak kripe dhe i shtypim me duar.
Punojme me duar mishin e grire. I shtojme orizin tashme te ftohur, vezet, nenexhikun, kopren, piperin, qepet e shtypura, 2 luge vaj ulliri dhe pak miell sa per te lidhur harxhin.
I japim formen e qofteve dhe i skuqim ne vaj ulliri te bollshem ne temp. jo shume te larte.
I servirim me panna agra ose salce kosi.
Mmmmm sa te mira!!!! :)
Këto mund të jenë shumë të shijshme po nuk janë qifqitë origjinale :-(
ReplyDelete