Lazanje jeshile
Perberesit per 4 persona:
lasagne jeshile te fresketa (une i bleva te gatshme por nese deshironi t'i beni vete, masat per 6 persona jane: 3 veze, 100 g spinaq i zier dhe i shtrydhur mire dhe 400 gr miell)
200 gr fasule te reja
200 gr bizele
2 qepe te njoma
2 karrota
200 gr spinaq i fresket
200 gr spinaq i fresket
1 dege selino
borzilok
koper
1 thelb hudher
500 ml salce domatesh
1 thelb hudher
500 ml salce domatesh
vaj ulliri
kripe
piper
300 gr gjize
parmigiano reggiano i grire
gjalp
gjalp
Pergatitja:
ne nje tigan me vaj ulliri skuqim qepen, degen e selinos dhe karroten te grira ne kubike te vegjel me hudhren e plote.
I shtojme perimet e tjera te prera ne copa te vogla dhe i skuqim per afro 10 minuta.
Veç ngrohim salcen e domates dhe i shtojme gjizen.
I rregullojme me kripe dhe piper te dyja masat.
Masen e perimeve e aromatizojme edhe me gjethe borziloku dhe shume pak koper.
Shtrojme ne tepsi petat e lazanjeve. I lyejme me salcen e domates dhe gjizes dhe masen me perime. Vazhdojme me kete renditje derisa te mbarojne harxhet.
Ne fund e sperkatim me djathe parmigiano reggiano te grire dhe pak gjalp.
E vendosim tepsine ne furren e ngohur paraprakisht ne temp. 200°C per afro 35 minuta.
E servirim te zbukuruar me gjethe borziloku.
Gjak e dhjame :D
lasagne verdi fresche
200 gr fagiolini
200 gr piselli
2 cipollotti
2 carrote
2 carrote
200 gr spinacini
1 gambo di sedano
basilico
finocchietto selvatico
1 spicchio d'aglio
500 ml passata di pomodoro
1 spicchio d'aglio
500 ml passata di pomodoro
olio evo
sale
pepe
300 gr ricotta
parmigiano reggiano
burro
burro
Preparazione:
soffriggere in olio evo l'aglio intero ed i cipollotti, il sedono, le carrote, tritati a cubetti.
Aggiungere le altre verdure tagliate a pezzettini e rosolare per una decina di minuti.
A parte preparare il passato di pomodoro. Mischiarlo con la ricotta e regolare di sale e pepe.
Regolare di sale e pepe anche le verdure ed aromatizzarle con basilico e finocchietto selvatico.
Disporre le sfoglie verdi su una teglia unta d'olio evo.
Ricoprire di ricotta e passato di pomodoro e stendere uno strato di verdure.
Continuare così fin quando saranno finiti tutti gli ingredienti.
Cospargere l'ultimo strato con parmigiano reggiano e pezzettini di burro.
Infornare a 200°C per ca. 35 minuti.
Aggiungere le altre verdure tagliate a pezzettini e rosolare per una decina di minuti.
A parte preparare il passato di pomodoro. Mischiarlo con la ricotta e regolare di sale e pepe.
Regolare di sale e pepe anche le verdure ed aromatizzarle con basilico e finocchietto selvatico.
Disporre le sfoglie verdi su una teglia unta d'olio evo.
Ricoprire di ricotta e passato di pomodoro e stendere uno strato di verdure.
Continuare così fin quando saranno finiti tutti gli ingredienti.
Cospargere l'ultimo strato con parmigiano reggiano e pezzettini di burro.
Infornare a 200°C per ca. 35 minuti.
OMG goce ti je nje gjeni. Nuk kam me fale per te komplimentuar gatimet e tua. Kam 2 dite e mahnitur. Te sygjeroj te hapesh nje restorant sepse ke per ti mahnit te tere. Well done and keep going.
ReplyDeleteP.S. Lum ai burri yt per ty :)
Ana