Role me luleshtrydhe
Perberesit per 4 persona:
per bazen:
65 gr miell
65 gr sheqer
2 veze
nje maje luge pluhur pjekes
Per kremin:
rreth 350 gr djathe i bute caprino ose gjize pa kripe
sheqer sipas deshires
50 ml qumesht ose pana per embelsira
per sherbetin:
50 gr sheqer
30 ml uje
liker limoni
luleshtrydhe sipas deshires
Pergatitja:
rrahim te verdhat e vezeve me sheqerin.
I shtojme miellin e situr dhe nje maje luge pluhur pjekes.
Veç rrahim te bardhat me pak kripe, sa te kapin majat e gishtave dhe i bashkojme me masen e mesiperme.
Lyejme me gjalp nje tepsi dhe shtrojme bazen. Trashesia e bazes nuk duhet te kaloje 1 cm.
E vendosim tepsine ne furre ne temp. 200°C per me pak se 10 minuta.
Nderkohe pergatisim sherbetin. Ziejme ne nje tenxhere sheqerin me ujin dhe likerin e limonit per rreth 10 minuta.
Per kremin rrahim me rrahes elektrik djathin me sheqerin dhe panen ose qumeshtin derisa te perftojme nje mase homogjene.
Lyejme te gjithe siperfaqen e bazes me sherbet. Shtrojme kremin dhe luleshtrydhet e prera ne copa te vogla. E rrotullojme me kujdes dhe e mbeshtjellim me qese kuzhine.
E vendosim rolene ne frigorifer per afro 30 minuta e me pas e sherbejme te lyer me pjesen e mbetur te kremit dhe te zbukuruar sipas deshires.
No comments:
Post a Comment