Gjelle me pesto hithrash
(ju kujtohet qe para 2 javesh ju tregova per nje pesto hithrash. Nese ndonjera prej jush e ka pergatitur dhe i ka mbetur ndonje kavanoz, ja dhe nje ide tjeter per perdorimin e pestos se hithres. E me kete recete i them "lamtumire" hithres deri pranveren tjeter)
Perberesit per 4 persona:
2 patate te medhaja ose 4 te vogla
gjysem qepe
50-60 gr pesto hithrash
leng mishi
hudher gjarpri
speck ose proshute derri
vaj ulliri
kripe
piper
djathe parmigiano reggiano i grire
Pergatitja:
skuqim ne vaj ulliri qepen e grire imet. I shtojme peston e hithrave dhe e shuajme me leng mishi.
Ne fund i shtojme patatet e prera ne kubike te vegjel dhe e ziejme per afro gjysem ore.
Me ane te nje frulatori e reduktojme ne leng homogjen. E rregullojme me kripe dhe piper.
Speck-un ose proshuten e grijme ne shirita te vegjel dhe e skuqim ne nje tigan pa i hedhur yndyre.
Ndajme ne tasat e servirjes gjellen. E sperkatim ne siperfaqe me shiritat e speck-ut ose proshutes, hudher gjarpri te grire imet dhe vaj ulliri extravergine.
Sipas deshires e hedhim edhe djathe te grire dhe piper te zi.
Zuppa di patate e pesto di ortiche
Ingredienti per 4 persone:
2 patate grandi oppure 4 piccole
1/2 cipolla
50-60 gr pesto di ortiche
brodo di carne
erba cipollina
speck oppure pancetta
olio evo
sale
pepe
parmigiano reggiano grattugiato
Preparazione:
rosolare la cipolla tagliata finemente nell'olio evo. Aggiungere il pesto di ortiche. Mescolare e bagnare con brodo di carne.
Alla fine aggiungere le patate tagliate a cubetti e lasciar cuocere per una trentina di minuti.
Dopodiché frullare la zuppa fino ad ottenere un massa omogenea.
Tagliare a striscioline lo speck o la pancetta e rosolarla in una padella antiaderente.
Dividere la zuppa. Condire con le striscioline di speck o pancetta, erba cipollina ed olio evo.
A piacere cospargere di parmigiano reggiano e pepe nero.
No comments:
Post a Comment