Para disa kohesh kur nje fanse e ketij blogu perdori frazen "maskim perimesh", une kisha gjithe diten qe kendoja me vete kete kenge, te cilen ime bije e kendon qe nga koha kur shkonte ne çerdhe...natyrisht mamit edhe babit u duhet te bejne korin :D
Pra, ate dite me erdhi spontane ideja e maskimit te perimeve me teme piratet.
Pra, ate dite me erdhi spontane ideja e maskimit te perimeve me teme piratet.
Sot e testuan receten 2 kavie 6-vjeçare. Rezultati?...karkalecet e detit, qe deri dje s'pranonin t'i fusnin ne goje, i kullufiten. Me bene verejtje vetem per detin jeshil, por u thashe qe po te shkojne ne Japoni apo Filipine deti ka ngjyre jeshile... :D
Baulja e pirateve japoneze
(pse japoneze?...sepse thesari eshte maskuar ne tempure japoneze :=) Por nese deshironi mund t'i ndryshoni nacionalitetin pirateve. Psh. mund t'i beni italiane e te maskoni thesarin ne "pastella italiana")
Perberesit per 4 persona:
100 cc uje i gazuar
100 gr miell 00
1 veze
vaj luledielli
2 karrota
nje fete kungull i verdhe
disa lule lulelaker
karkaleca deti te vegjel
gjysem patellxhani
disa kerpudha
buke e bardhe per baulen
buke e grire per reren
sallate per detin
pjata ngjyre blu per servirje
gjysem patellxhani
disa kerpudha
buke e bardhe per baulen
buke e grire per reren
sallate per detin
pjata ngjyre blu per servirje
Pergatitja:
per nje tempura te shijshme duhet te perdorni uje shume te ftohte, akoma me mire nese i shtoni disa copa akulli.
Mbushim nje tas te madh me uje dhe akull.
Brenda ketij tasi vendosim nje tas tjeter ku do te pergatisim tempuren.
Hedhim ne tas vezen e ftohte dhe e rrahim me tel kuzhine.
I shtojme ujin e gazuar.
Sitim miellin dhe ia shtojme mases. I perziejme pak. Karakteristike e tempures jane pikerisht ato topthat e brumit.
Nxehim vajin ne temp 180°C.
Perimet e qeruara dhe te prera ne copa te vogla, i kriposim dhe i hedhim ne tasin ku kemi masen e tempures.
I skuqim menjehere.
I skuqim menjehere.
Temperatura e vajit eshte nje detaj shume i rendesishem pasi nese vaji eshte shume i nxehte perimet qendrojne ne siperfaqe, nese eshte shume i ftohte qendrojne ne fund te fritezes. Pra, per nje tempura perfekte, duhet qe perimet apo peshku ne momentin kur vendosen ne tigan apo ne friteze te shkojne menjehere ne fund dhe pastaj te ngjiten ne siperfaqe.
Pasi jane skuqur mire, pa marre nje ngjyre te erret, i nxjerrim dhe i kullojme ne leter thithese.
Per pergatitjen e baules marrim nje buke te plote dhe e presim sipas madhesise se deshiruar. I heqim tulin dhe e thekim ne furre bashke me buken e grire.
Sapo te jete thekur e mbushim baulen me perimet.Ne detin prej sallate shperndajme karkalecet e vegjel.
Salca ideale per servirje do te ishte nje salce soje por ne kete rast perimet nuk duhet t'i kriposnim. Per t'ia pershtatuar shijeve te femijeve e servirim me ketch-up ose majoneze.
Gjak e dhjame :D
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment