Argjinare te mbushur
Perberesit per 1 person:
2 argjinare
1 thelb hudher
me pak se gjysem tufe majdanoz
kripe
piper
vaj ulliri extravergine
limon
Pergatitja:
qerojme argjinaret dhe i vendosim ne nje tas me uje dhe leng limoni.
Grijme imet hudhren, majdanozin dhe kercellin e argjinareve. I japim shije me kripe, piper dhe vaj ulliri.
Pasi i kemi kulluar argjinaret i mbushim me masen e mesiperme dhe i vendosim ne nje tenxhere.
I hedhim 2 gota uje, kripe dhe vaj ulliri dhe i ziejme per 1 ore ose 1 ore e gjysem, derisa argjinaret te jene zbutur plotesisht.
Sipas deshires mund t'i zieni bashke me disa patate, per te perftuar keshtu nje kontorno me te pasur.
P.s.: nese ndonjera prej jush nuk di si t'i pastroje, ja nje video qe mund t'ju vije ne ndihme.
P.P.S.: receta e mesiperme eshte tipike e zones se Romes dhe quhet ne italisht "carciofi alla romana"
No comments:
Post a Comment