Shkruaj perberesin ...

Monday, February 20, 2012

Argjinare te mbushur


Argjinare te mbushur 

Perberesit per 1 person:

2 argjinare
1 thelb hudher
me pak se gjysem tufe majdanoz
kripe
piper
vaj ulliri extravergine
limon 

Pergatitja:

qerojme argjinaret dhe i vendosim ne nje tas me uje dhe leng limoni.
Grijme imet hudhren, majdanozin dhe kercellin e argjinareve. I japim shije me kripe, piper dhe vaj ulliri.
Pasi i kemi kulluar argjinaret i mbushim me masen e mesiperme dhe i vendosim ne nje tenxhere. 


I hedhim 2 gota uje, kripe dhe vaj ulliri dhe i ziejme per 1 ore ose 1 ore e gjysem, derisa argjinaret te jene zbutur plotesisht. 
Sipas deshires mund t'i zieni bashke me disa patate, per te perftuar keshtu nje kontorno me te pasur. 



P.s.: nese ndonjera prej jush nuk di si t'i pastroje, ja nje video qe mund t'ju vije ne ndihme.
P.P.S.: receta e mesiperme eshte tipike e zones se Romes dhe quhet ne italisht "carciofi alla romana"




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...