Lule kungulli te mbushura me rizoto dhe mente
Perberesit per 2-3 persona:
7 lule kungulli
200 gr oriz
1 hudher (me mire nese eshte hudher e njome)
leng limoni
150 gr mascarpone
vaj ulliri extravergine
mente e fresket
trumez e fresket
kripe piper
Pergatitja:
ziejme ne uje te bollshem dhe te kripur orizin dhe e heqim 5 minuta para perfundimit te zierjes.
Grijme imet me duar menten e fresket.
Shtrydhim limonin dhe grijme imet hudhren.
Mendoj se ideale per kete recete do te ishte hudhra e njome, por ketu ku jetoj une eshte fat i madh kur e gjeje te ekspozuar ne stendin e ndonje fshatari.
Perziejme ne nje tas hudhren e grire imet, menten e fresket, lengun e gjysem limoni, kripe, piper dhe vaj ulliri extravergine.
E kullojme orizin, e perziejme me mascarponen dhe i japim shije me vinaigrette e mesiperm.
Lajme lulet e kungullit dhe i heqim pistilin.
I mbushim me oriz dhe i rendisim ne nje tave.
I sperkatim me vaj ulliri extravergine, kripe dhe piper te sapobluar.
I pjekim ne furre ne temp. 220°C per rreth 15-20 minuta.
Fiori di zucca farciti con riso alla menta
Ingredienti per 2-3 persone:
7 fiori di zucca
200 gr riso
1 aglio (meglio se aglio fresco)
succo di limone bio
150 gr mascarpone
olio evo
menta fresca
timo fresco
sale
pepe
Preparazione:
cuocere al dente il riso in abbondante acqua salata.
Tritare finemente con le mani la menta fresca e l'aglio.
Spremere il limone e preparare una vinaigrette con il succo di limone, la menta e l'aglio tritato, l'olio evo, sale e pepe.
Scolare il riso e condirlo con il mascarpone e il vinaigrette di cui sopra.
Pulire i fiori di zucchine, eliminando il pistillo e farcire con il risotto.
Adagiare i fiori farciti su una teglia unta d'olio.
Cospargere di olio, sale e pepe appena macinato ed infornare a 220°C per ca. 15-20 minuti.
Molto estiva e molto azzeccato il condimento con il succo di limone e la menta. Brava!
ReplyDeleteGrazie Cla :)
ReplyDelete