Shkruaj perberesin ...

Monday, June 11, 2012

Ushqime dhe popull

Ne fundjaven e shkuar u prezantova denjesisht  ne festen e popujve te organizuar ne Bolzano .... nderova veten, blogun, shoqaten, e gjithe shqiptaret :P (Shyqyr, thuaj, qe  s'merrnin pjese turqit, se do me kishin hyre ne dru per vjedhjen e recetes se kadaifit lol)




Kadaif me arra - recete puro shqiptare
(receten duhet ta dini, por une po e shkruaj per veten time qe t'i kem masat gati per here tjeter..)

per 1 kg kadaif te pjekur
arra (rreth 400 gr)

Per sherbetin:
2 kg sheqer
1 kg e gjysem uje
karafil
lekure limoni
400 gr gjalp

Pergatitja:

ne nje tenxhere hedhim sheqerin, ujin, 2 shirita lekure limoni, 2 luge leng limoni, gjalpin dhe içik karafil per lezet. E vendosim tenxheren ne zjarr dhe e leme te vloje per afro 10-15 minuta, derisa sherbeti te trashet pak.
E leme te ftohet, derisa ta duroje gishti, e me pas ia hedhim kadaifit pak e nga pak.
E mbulojme me leter alumini dhe e leme 1 nate ne temp. ambjenti.

Ndersa kur kadaifi eshte i papjekur, e hapim vete me duar dhe nje pjese e shtrojme ne nje tepsi te lyer me gjalp. Shtrojme gjithashtu nje shtrese me arra te thyera dhe siper vendosim pjesen e mbetur te kadaifit. Shkrijme gjalpin dhe ia hedhim persiper. E vendosim tepsine ne furre ne temp. 160°C derisa te piqet e te marre ngjyre te florinjte.
Kur eshte ftohur i hedhim sherbetin qe ne kete rast nuk do te permbaje gjalpin.






qofte dhe salce kosi






Ja nje zonje qe po shijon kadaifin :)

Rizoto kantonez me fileto pate dhe salce soje

 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...