Shkruaj perberesin ...

Tuesday, October 4, 2011

Gjelle me couscous dhe mish qingji




Perberesit per 4 persona:

400 gr mish qingji (couscousi behet i mire me mishin e shpatulles)
150 gr couscous i zier (lexoni kutine, couscousi i zier kerkon jo me teper se 5-10 minuta kohe gatimi!)
1 qepe
1 thelb hudher
1 tufe lepjete
spec i kuq pluhur
1 luge salce domatesh
vaj ulliri
kripe
piper
nenexhik
xhinxher

Pergatitja:

i kerkojme kasapit te na e prese mishin ne copa te medha per couscous ose nese jeni te zote priteni vete.
Grijme imet qepen dhe hudhren dhe e skuqim bashke me mishin ne nje tigan ku kemi ngrohur vaj ulliri.
I shtojme salcen e domates, e kaurdisim dhe e shuajme me 1 liter uje.
Sapo mishi te filloje te vloje i shtojme lepjeten e grire trashe.
E rregullojme gjellen me kripe dhe me ereza (piper, xhinxher te grire & spec te kuq pluhur). E ziejme per rreth 40 minuta ne zjarr te ulet.
Ne fund e ulim me teper temperaturen e zjarrit ose e fikim dhe hedhim ne tenxhere couscousin. E sperkatim me pak nenexhik, i veme kapakun tenxheres dhe i japim nje vale per 5 - 10 minuta, apo sipas tregimeve te kutise per gatimin e couscousit.
Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...