Perberesit per 5 kuleçe
300 gr miell
4-5 gr maje birre e fresket
1 veze
pak kripe
pak mjalte
qumesht sa te nevojitet
vaj luledielli
Pergatitja:
ne nje gote tresim majen e birres, kripen dhe mjaltin ne pak qumesht (3 ose 4 luge).
E vendosim miellin ne tryeze ose planin e punes dhe i hedhim lengun e perftuar. E punojme derisa te fitoje elasticitet dhe e leme te bymehet ne nje vend te ngrohte.
Pasi brumi ka dyfishuar ose trefishuar masen e tij, e ndajme ne 5 topa, te cilat i punojme edhe njehere me duar.
I hapim topat ne pete sa diametri i tiganit.
Nxehim vajin dhe i vendosim kuleçet te fergohen. Koha qe kerkojne eshte shume e vogel - disa sekonda - prandaj mos u largoni per asnje çast.
I servirim menjehere te shoqeruara me reçel, djathe apo çfare te deshironi.
Nese deshironi, brumit para se ta skuqni, mund t'i shtoni pak djathe te therrmuar.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment