Shkruaj perberesin ...

Saturday, October 22, 2011

Pulehine me kerpudha



Perberesit per 4 persona:

1 pulehine e plote ose e ndare ne copa (une e ndava ne copa)
1 qepe
1 luge gjalp
200 gr kerpudha champignon
200 kerpudha finferli
1 karrote
1 dege selino
leng pule
kripe
piper
hudher
vaj ulliri
ullinj jeshile
rozmarine
gjethe dafine

Pergatitja:
ne fillim pergatisim lengun e pules dhe e leme ne te ngrohte. Lengun mund ta pergatisni duke zier copa pule ose duke perdorur koncentrat pule.
Ne nje tigan me borde te larta ngrohim pak vaj ulliri dhe gjalp. Pastrojme pulehinen dhe e skuqim nga te gjitha anet.
Nderkohe pastrojme dhe grijme qepen, hudhren, karrote, selinon. 
Heqim pulehinen nga tigani dhe ne te njejtin tigan skuqim perimet. I rregullojme me kripe dhe i shuajme me leng pule. I gatuajme per afro 15 minuta me kapak te mbyllur.
Pas 15 minutave shtojme ne tigan edhe pulehinen, rozmarinen dhe gjethen e dafines dhe e gatuajme edhe per 40 minuta te tjere, ne zjarr te ulet. Nese e shohim qe lengu ka shteruar i hedhim ndonje garuzhde leng pule.
Ne nje tigan tjeter skuqim ne vaj kerpudhat e grira ne feta derisa te zbuten, afro 10 minuta. 
Me pas i hedhim kerpudhat dhe ullinjte ne tiganin ku kemi pulehinen. I gatuajme per disa minuta te tjera, derisa kerpudhat te rezultojne plotesisht te ziera.
E servirim pulehinen te ngrohte te shoqeruar me vere te bardhe.
Me te njejten recete, duke ndryshuar pak kohet, une gatuaj edhe pulen, fazanin dhe lepurin.

Gjak e dhjame :D

1 comment:

  1. Kjo u duka recete e shijshme por kete pulehinen s'e njoh. S'kam pare kurre nga kjo ne market?
    Po e bej me pule.
    Pafshim

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...