Perberesit per 4 persona:
300 gr oriz per rizoto
1 qepe
50 gr gjalp
50 ml vere e bardhe
leng perimesh
100 gr mascarpone
200 gr spinaq i fresket
vaj ulliri
djathe parmigiano reggiano
Pergatitja:
grijme imet qepen dhe e skuqim ne nje tenxhere me fund te trashe ne 2 luge gjalp.
I shtojme orizin dhe e shuajme me vere te bardhe.
E gatuajme ne zjarr te ulet/mesatar duke i shtuar here pas here nga nje garuzhde leng perimesh te nxehte.
Nese spinaqi eshte i njome, pra me gjethe te vogla, e hedhim ne frulator ose mixer bashke me 1 luge vaj ulliri dhe 50 ml leng perimesh dhe e shnderrojme ne pure, ne te kundert, nese eshte me gjethe te trasha e ziejme fillimisht ne pak uje dhe me pas e shnderrojme ne pure si me siper.
Pasi orizi eshte zier i shtojme purene e spinaqit, gjalpin e mbetur, rreth 2 luge djathe parmigiano reggiano dhe 100 gr mascarpone. E kaurdisim mire e mire dhe e servirim te ngrohte.
Gjak e dhjame :D
Italiano
Risotto agli spinaci e mascarpone
Ingredienti per 4 persone:
300 gr riso carnaroli
1 cipolla
50 gr burro
50 ml vino bianco
brodo vegetale
100 gr mascarpone
200 gr spinacini o spinaci freschi
olio evo
parmigiano reggiano
Preparazione:
tagliare finemente la cipolla.
Rosolare in un pentola a fondo spesso con 2 cucchiai di burro.
Aggiungere il riso e bagnare con vino bianco.
Cuocere a fuoco medio/basso bagnandolo ogni tanto con un mestolo di brodo vegetale caldo.
Se vengono usati i spinacini, non c'è bisogno di lessarli prima, basta ridurli in purea con un filo d'olio ed 50 ml di brodo vegetale con frullatore ad immersione.
A cottura ultimata aggiungere al risotto la purea di spinaci, il burro rimasto, 100 gr di mascarpone e ca. 2 cucchiai di parmigiano grattugiato.
Servire caldo.
goja leng
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