Pas drekes se Pashkes kjo sallate ta sjelle midene ne vend, ndersa kjo kenga ketu poshte ndihmon ne humbjen e kalorive te marra :)
Sallata me veze dhe veza me kemishe
veze me kemishe (uovo in camicia) italianet quajne vezen e zier pa levozhgen.
Quhet keshtu sepse gjate kesaj proçedure gatimi e verdha vishet
plotesisht nga e bardha.
spinaq i fresket me gjethe te vogla
brese (cicoria)
rukola
sallate jeshile
radhiqe
radhiqe te bardha
domate qershize
djathe Spressa (http://www.formaggio.it/spressagiudicarie.htm) por mund ta zevendesoni fare mire me djathe pecorino ose kaçkavall
kripe
piper
vaj ulliri i nje cilesie shume te mire
uthull balsamike
veze
uthull vere e bardhe
Pergatitja:
lajme, pastrojme dhe presim me duar perimet. I vendosim ne pjatancen e servirjes bashke me domatet.
Thekim fetat e bukes.
Mbushim
nje tenxhere me uje dhe i hedhim 1 luge te vogel uthull vere.
E vendosim mbi zjarr derisa te arrije temp. e vlimit. Sapo e ka arritur, e ulim pak temp. e zjarrit.
E vendosim mbi zjarr derisa te arrije temp. e vlimit. Sapo e ka arritur, e ulim pak temp. e zjarrit.
Ne nje tas
thyejme me kujdes vezen dhe e hedhim ne tenxhere. Por para se te hedhim
vezen, marrim telin e kuzhines dhe perziejme ujin ne menyre qe te na
formohet nje vorbull. E hedhim vezen menjehere ne mes te vorbulles. Vorbulla e krijuar ben qe e bardha e vezes te mbeshtjelle te verdhen.
E leme vetem 3 minuta sa e bardha te mpikset.
Vendosim mbi sallate fetat e thekura te bukes dhe mbi to vendosim me kujdes vezen me kemishe.
E shpojme me pirun te verdhen e vezes ne menyre qe te kulloje mbi fetat e bukes dhe sallates... te pakten mua keshtu me pelqen :)
Presim disa feta shume te holla djathi dhe i shperndajme mbi sallate.
Pergatisim nje dressing me 1 luge uthull balsamike, 2 luge vaj ulliri, piper te zi dhe pak kripe. E perziejme dhe i japim shije sallates me kete dressing.
E shpojme me pirun te verdhen e vezes ne menyre qe te kulloje mbi fetat e bukes dhe sallates... te pakten mua keshtu me pelqen :)
Presim disa feta shume te holla djathi dhe i shperndajme mbi sallate.
Pergatisim nje dressing me 1 luge uthull balsamike, 2 luge vaj ulliri, piper te zi dhe pak kripe. E perziejme dhe i japim shije sallates me kete dressing.
Gjak e dhjame :D
shume yummy duket, kjo veza qenka pak a shum si `cellber` qe e kam vene dhe ne blogun tim.
ReplyDeleteFaleminderit Dr DAWN që më ndihmove të kthej të dashurin tim me magjinë tënde të dashurisë, jam shumë i emocionuar që po jetojmë të lumtur së bashku tani me të vërtetë magjia jote e dashurisë është 100% garanci dhe nuk ka efekte anësore. Shikuesit atje, nëse po kaloni probleme në marrëdhënie, ju këshilloj të kontaktoni Dr DAWN për magjinë e tij të dashurisë. Ju siguroj se magjia e tij e dashurisë mund të rregullojë marrëdhënien e prishur dhe problemin e kotësisë sa hap e mbyll sytë. Këtu është emaili i tij i detajeve: dawnacuna314@gmail.com ose WhatsApp: +2349046229159
ReplyDelete