Perberesit per 8 persona:
650-700 gr lazanje te fresketa
1 kg shparguj
2 qepe te njoma
400 gr gjize e fresket
500 gr salce beshamel (pra 50 gr gjalp, 50 miell, 500 ml qumesht i fresket, arre moskat, kripe dhe piper)
3 veze te ziera
3 mozzarella nga rreth 100 gr secila
kripe
piper
vaj ulliri
djathe parmigiano reggiano
hudher gjarpri
Pergatitja:
ziejme shpargujt ne uje te kripur per afro 5-6 minuta. I kullojme dhe kercenjte i reduktojme ne pure duke i grire ne mixer ose frulator. Ndersa bishtat i ruajme menjane.
Skuqim koken e qepeve ne vaj ulliri dhe pak gjalp. I shtojme purene e shpargujve. E kaurdisim per 5-6 minuta ne zjarr mesatar derisa kremi te tkurret. Ne fund i shtojme gjizen.
I rregullojme me kripe dhe piper.
Pergatisim salcen beshamel duke skuqur 50 gr miell ne 50 gr gjalp derisa mielli te ndryshoje ngjyre dhe me pas e hollojme me 500 ml qumesht. I rregullojme me kripe, piper dhe arre moskat dhe e gatuajme per 20 minuta ne zjarr te ulet, derisa kremi te trashet. Nese eshte trashur shume e hollojme me pak qumesht.
Ziejme ne uje te bollshem vezet per 10 minuta. I qerojme dhe i presim ne kubike te vegjel.
Presim ne kubike te vegjel edhe mozzarella-t e kulluara dhe i leme menjane.
Lyejme taven me salcen beshamel.
Shtrojme shtresen e pare te lazanjeve, te cilat i lyejme ne fillim me beshamel dhe me pas me harxhin me gjize dhe shparguj.
Shtrojme shtresen e pare te lazanjeve, te cilat i lyejme ne fillim me beshamel dhe me pas me harxhin me gjize dhe shparguj.
Harxhin e petave te tjera e alternojme, pra nje pete lazanje e lyejme vetem me masen me gjize dhe pure shpargujsh, ndersa peten ne vazhdim e lyejme me salce beshamel, i hedhim ne siperfaqe kubiket e mozzarella-s, kubiket e vezes se zier, hudher gjarpri te grire imet dhe pak kripe.
Per peten e fundit perziejme beshamelen e mbetur me masen me gjize dhe shparguj dhe lyejme me te siperfaqen e petes. Vendosim mbi harxh bishtat e shpargujve qe ruajtem ne fillim.
E sperkasim siperfaqen e lazanjeve me djathe parmigiano reggiano te grire dhe disa copa gjalpi.
E mbulojme taven me leter alumini. I bejme disa vrima ne siperfaqe dhe i pjekim lazanjet ne furre ne temp 200°C per rreth 45-50 minuta.
10-15 minutat e fundit eliminojme letren e aluminit ne menyre qe te marre ngjyren e bukur te pjekjes edhe siperfaqja.
E servirim te ngrohte. Po patet mundesi shoqerojeni me nje vere te perftuar nga shpargujt qe prodhohet ne zonen e Bolzanos, Terlaner Sauvignon Winkel DOC.
Lasagne primaverili con asparagi
Ingredienti per 8 persone:
650 - 700 gr lasagne fresche
1 kg di asparagi
2 cipollotti
400 gr di ricotta fresca
500 gr di besciamella
3 uova sode
3 mozzarelle, ca. 100 gr ciascuna
sale
pepe
olio evo
parmigiano reggiano
erba cipollina
Preparazione:
lessare gli asparagi in abbondante acqua salata per 5-6 minuti. Mettere da parte le punte e ridurre a crema il resto.
Soffriggere la parte bianca dei cipollotti. Aggiungere la crema di asparagi. Mescolare per 5-6 minuti su fuoco medio per restringere la crema. Infine aggiungere la ricotta.
Regolare di sale e pepe.
Preparare la salsa besciamella con 50 gr di farina, 50 di burro e 500 ml di latte. Regolare di sale, pepe e noce moscata.
Bollire in abbondante acqua le uova. Una volta raffreddate tagliuzzare.
Scolare le mozzarelle, tagliuzzarle e metterle da parte.
Versare uno strato di besciamella nella teglia e montare le lasagne alternando il ripieno, una volta la crema di ricotta ed asparagi e un altra besciamella, uova sode, mozzarelle ed erba cipollina.
Lasciare le lasagne in frigo per diverse ore ed infine infornare a 190°C per 50 minuti.
Servire caldi accompagnati con un vino da asparagi altoatesino Terlaner Sauvignon Winkl DOC.
Faleminderit Dr DAWN që më ndihmove të kthej të dashurin tim me magjinë tënde të dashurisë, jam shumë i emocionuar që po jetojmë të lumtur së bashku tani me të vërtetë magjia jote e dashurisë është 100% garanci dhe nuk ka efekte anësore. Shikuesit atje, nëse po kaloni probleme në marrëdhënie, ju këshilloj të kontaktoni Dr DAWN për magjinë e tij të dashurisë. Ju siguroj se magjia e tij e dashurisë mund të rregullojë marrëdhënien e prishur dhe problemin e kotësisë sa hap e mbyll sytë. Këtu është emaili i tij i detajeve: dawnacuna314@gmail.com ose WhatsApp: +2349046229159
ReplyDelete