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Tuesday, June 5, 2012

Flutura me salce speci pikante dhe mozzarella di Bufala - Farfalle al sugo piccante di peperoni e mozzarella di Bufala





Flutura me salce speci pikante dhe mozzarella di Bufala

Perberesit per 4 persona:

350 gr makarona te formatit flutura
2 speca te kuq
djathe kaçkavall ose pecorino calabrese
spec djeges ose 30 gr salsiçe 'nduja kalabreze
200 gr mozzarella di bufala
200 gr kunguj jeshile
nje thelb hudher
vaj ulliri extravergine
majdanoz i fresket

Pergatitja:

fillimisht pergatisim salcen. Ziejme ne uje te kripur  specat e kuq dhe i grijme ne frulator derisa te perftojme nje salce te njetrajtshme.
Nderkohe grijme ne kubike te vegjel kungujt jeshile dhe mozzarella-n.
Kungujt i skuqim ne nje tigan ku kemi ngrohur pak vaj ulliri te aromatizuar me thelbin e hudhres, specin djeges ose 'ndujan kalabreze, ndersa mozzarella-n e leme menjane.
Shtojme ne tigan edhe salcen e specit dhe e ulim temp. e zjarrit.
E rregullojme me kripe dhe majdanoz te fresket te grire imet.
Ziejme ne uje te kripur fluturat. Pak minuta para perfundimit te zierjes, i kullojme fluturat dhe i hedhim ne tiganin ku kemi salcen, bashke me pak uje (gjysem garuzhdeje) nga zierja e tyre.
I kaurdisim mire e mire. I shtojme kubiket e mozzarella-s dhe majdanozin e fresket dhe i servirim menjehere.
Gjak e dhjame :D




In italiano


Farfalle al sugo piccante di peperoni e mozzarella di Bufala


Ingredienti per 4 persone:


350 gr farfalle
2 peperoni rossi
pecorino calabrese
peperoncino o 30 gr di 'nduja calabrese
200 gr mozzarella di bufala
200 gr zucchine
1 spicchio d'aglio
olio evo
prezzemolo fresco


Preparazione:


Per il sugo bollire in abbondante acqua salata i peperoni. Scolarli e  frullarli fino a ridurli purea.
Tagliare a cubetti le zucchine e rosolarli in olio evo con un spicchio d'aglio schiacciato e 30 gr di 'nduja oppure un pizzico di peperoncino.
Aggiungere la purea di peperoni alle zucchine rosolate e lasciar cuocere a fuoco dolce per una ventina di minuta. Regolare di sale ed aromatizzare con prezzemolo fresco.
Cuocere la pasta e a fine cottura unire al sugo con un pò dell'acqua di cottura.
Aggiungere del pecorino grattugiato e mescolare il tutto.
Servire con cubetti di mozzarella di Bufala e prezzemolo fresco.

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