400 gr fileto peshku petashuq (per kete recete mund te perdorni edhe merluc)
2 domate
pak rigon
nje grusht ullinj te zi te nje cilesie shume te mire, une perdora ullinj Kallamate
vaj ulliri extravergine
2 thelbinj hudher
kripe
pak miell
pak spec djeges ose vaj ulliri me spec djeges
Pergatitja:
pastrojme peshkun dhe e presim ne fileto nese e bleni te plote, por zakonisht peshku petashuq shitet ne fileto. E thajme me pecete dhe e lyejme me kripe dhe miell.
Grijme imet hudhren dhe e skuqim ne nje tigan ku kemi hedhur vaj ulliri dhe shume pak spec djeges ose vaj te aromatizuar me spec djeges. I shtojme filetot e peshkut dhe i skuqim nga te dyja anet duke treguar kujdes qe te mos prishin formen.
Grijme ne copa te vogla domatet dhe ia shtojme peshkut, bashke me ullinjte. I kriposim dhe i leme te gatuhen ne avullin e tyre per 5-6 minuta, duke i vene kapakun tiganit.
Me pas e servirim duke e sperkatur me vaj ulliri extravegine dhe rigon.
Gjak e dhjame :D
P.S.: ne receten origjinale perdoret majdanoz. Zevendesimi i majdanozit me rigonin qe nje zgjedhje e imja.
No comments:
Post a Comment