Falenderimet per kete recete i shkojne mikut tim Mandit, i cili duke me treguar filmin "Un tocco di zenzero" me frymezoi per te eksperimentuar me 2 receta reçelerash.
Panna cotta me reçel pjepri, reçel kumbulle, reçel fiku dhe çokollate e shkrire
Perberesit per 6 persona:
Perberesit per 6 persona:
gjysem litri pana e fresket
1 dl qumesht
1 dl qumesht
10 gr xhelatine per embelsira (nese perdorni fletet ato peshojne 2 gr. secila)
100 gr sheqer
nje shkop vanilje
per reçelin e kumbullave:
6 kumbulla
1 luge mjalte
50 gr sheqer
nje gjysem luge e vogel xhinxher i fresket
nje gjysem luge e vogel xhinxher i fresket
10 bajame te grira ne feta
nje sperkatje me Brandy
Per reçelin e pjeprit:
175 gr sheqer integralnje gjysem luge e vogel xhinxher i fresket
10 bajame te grira ne feta
nje sperkatje me Brandy
Pergatitja:
fillimisht vendosim xhelatinen qe te zbutet ne nje tas me uje te ftohte.
Hedhim qumeshtin ne nje tenxhere dhe e vendosim ne zjarr te ulet te ngrohet, por jo te zieje. Sapo eshte ngrohur qumeshti e heqim nga zjarri, shtrydhim fletet e xhelatines dhe ia hedhim. I perziejme me tel kuzhine qe xhelatina te shperbehet.
Hedhim panen ne nje tenxhere bashke me vaniljen dhe sheqerin dhe e vendosim tenxheren ne zjarr te ulet. E perziejme derisa te vloje.
Me pas e heqim nga zjarri dhe i shtojme qumeshtin ku kemi tretur xhelatinen. I perziejme me tel kuzhine.
Njomim me uje te ftohte tasat apo format. I mbushim me masen e panna cotta dhe e leme te ftohet ne temperature ambjenti. Me pas e i vendosim ne frigorifer per te pakten 4 ore ose gjithe naten, pra derisa masa te mpikset.
Hedhim panen ne nje tenxhere bashke me vaniljen dhe sheqerin dhe e vendosim tenxheren ne zjarr te ulet. E perziejme derisa te vloje.
Me pas e heqim nga zjarri dhe i shtojme qumeshtin ku kemi tretur xhelatinen. I perziejme me tel kuzhine.
Njomim me uje te ftohte tasat apo format. I mbushim me masen e panna cotta dhe e leme te ftohet ne temperature ambjenti. Me pas e i vendosim ne frigorifer per te pakten 4 ore ose gjithe naten, pra derisa masa te mpikset.
Nderkohe merremi me pergatitjen e reçelit te kumbulles.
I hedhim te gjithe perberesit e reçelit ne nje tenxhere. E vendosim tenxheren ne zjarr mesatar dhe e leme afro gjysem ore, duke e perzier here pas here ne menyre qe te mos formohet shkume ne siperfaqe.
Per reçelin e pjeprit presim pjeprin ne kubike dhe e hedhim ne nje tenxhere bashke me sheqerin integral dhe bajamet.
E vendosim tenxheren ne zjarr te ulet dhe e leme te gatuhet per afro 1 ore, duke e perzier here pas here ne menyre qe te mos formoje shkume ne siperfaqe.
Ne mes te kohes se gatimit, pra pas 30 minutave, i sperkatim me Brandy dhe xhinxher te grire.
Para se t'i servirim i frulojme pak reçelerat. I shtrojme ne pjate dhe mbi to permbysim panna cotta-n ose i zbukurojme sipas deshires.
P.S.: reçeli tjeter qe shfaqet ne foto eshte reçel fiku. Sqaroj qe nuk e kam bere vete, por e kam blere te gatshem, prandaj nuk e shkrova as receten.
Per reçelin e pjeprit presim pjeprin ne kubike dhe e hedhim ne nje tenxhere bashke me sheqerin integral dhe bajamet.
E vendosim tenxheren ne zjarr te ulet dhe e leme te gatuhet per afro 1 ore, duke e perzier here pas here ne menyre qe te mos formoje shkume ne siperfaqe.
Ne mes te kohes se gatimit, pra pas 30 minutave, i sperkatim me Brandy dhe xhinxher te grire.
Para se t'i servirim i frulojme pak reçelerat. I shtrojme ne pjate dhe mbi to permbysim panna cotta-n ose i zbukurojme sipas deshires.
P.S.: reçeli tjeter qe shfaqet ne foto eshte reçel fiku. Sqaroj qe nuk e kam bere vete, por e kam blere te gatshem, prandaj nuk e shkrova as receten.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment