Shkruaj perberesin ...

Sunday, September 18, 2011

Gelu



Gelu di meluni, eshte embelsira qe ne Siçili tradicionalisht sherbehet gjate festes se Shen Merise. Perberesit kryesore jane lengu i shalqinit, niseshteja dhe sheqeri, por me kalimin e kohes kuzhinieret dhe amvisat e kane pasuruar duke i shtuar arome jasemini, çokollate te zeze, kanelle etj. dhe kane zevendesuar perberesin kryesor, shalqinin, me limona, kafe, pjeper etj.. 
Sot po jua servir ne 2 menyra... 




Xhelatine limoni



Perberesit per 4 persona:



gjysem litri leng limoni
4 luge niseshte
sheqer sipas deshires

Pergatitja:

ne nje tas rrahim niseshtene me disa luge sheqer dhe lengun e limonave. I transferojme ne nje tenxhere dhe i vlojme per afro 5-6 minuta derisa masa te trashet. 


Me pas e hedhim neper forma dhe e vendosim ne frigorifer te mpikset per afro 8 ore. 


 Para se ta servirim e permbysim dhe e zbukurojme sipas deshires.





Ne te njejten menyre gatuhet edhe xhelatina e kafes. 






Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...