Perberesit:
1 pasta sfoglia e gatshme
250 gr lakerza Brukseli
60 gr stika pishe, por qe mund te zevendesohen me arra
40 gr proshute e tymosur
2 ml pana e fresket
50 gr djathe parmigiano reggiano
50 gr djathe pecorino romano
2 veze + 2 te verdha vezesh
kripe
piper
Pergatitja:
ziejme ne avull lakerzat e Brukselit.
Veshim me leter pjekjeje nje tepsi dhe shtrojme mbi te peten e pasta sfoglia-s.
Ne nje tas rrahim 2 vezet dhe 2 te verdhat e vezeve. I shtojme panen e fresket, djatherat e grire, stikat e pishes ose arrat dhe proshuten e tymosur, te cilen me perpara e skuqim per pak minuta ne nje tigan antiaderent.
E rregullojme mbushjen me kripe dhe piper.
Ndajme pergjysem lakerzat e Brukselit dhe i vendosim mbi peten e pasta sfoglia-s.
U hedhim siper kremin dhe e pjekim ne furre ne temp. 180°C per afro 45 minuta.
E servirim te vaket.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment