Shkruaj perberesin ...

Wednesday, November 16, 2011

Pasta sfoglia per fingerfood party




Perberesit per rreth 30-40 pica te vogla:
2 pasta sfoglia
salce domateje
djathe i bute qe shkrihet psh stracchino ose "mozzarella di buffala"
kripe
rigon

Pergatitja:
e hapim pastasfoglian dhe me ndihmen e nje forme per biskota  formojme disa lule te vogla.
Salcen e domates e rregullojme me kripe dhe rigon dhe e vendosim ne furre per afro 10 minuta ne menyre qe te perthahet pak.
Sapo salca te ftohet e shtrojme mbi lulet prej pete. Ne mes se seciles vendosim pak mozzarella ose djathe.
E vendosim tepsine ne furre dhe e pjekim ne temp. 200 per 10-15 minuta.




Shkopa me djathe dhe fara suzami

Perberesit per rreth 40-50 cope:

2 pastasfoglia
djathe grana padano i grire
1 e verdhe veze
fara suzami

Pergatitja:
hapim nje pete pastasfoglia drejtkendeshe dhe e lyejme me veze. 

E sperkatim siperfaqen me nje mase te konsiderueshme djathi te grire.
E presim pastasfoglian ne shirita me gjeresi  2 cm dhe gjatesi 4 cm. I rrotullojme rreth vetes dhe i vendosim mbi nje tepsi te mbuluar me leter pjekjeje.
I pjekim ne furre ne temp. 150°C derisa siperfaqja te rezultoje e pjekur.



Wuestel ne pasta sfoglia

Perberesit per rreth 30 cope:

1 pastasfoglia
2 pako wuestel pule ose derri
1 e verdhe veze

Pergatitja:
hapim nje pete pastasfoglia drejtkendeshe dhe e lyejme me veze.
Mbeshtjellim wuerstelat me pasta sfoglia dhe i presim ne copa te vogla rreth 3 cm.
I lyejme me veze dhe i pjekim ne furre ne temp. 150°C derisa siperfaqja te rezultoje e pjekur.

2 comments:

  1. Rrofte brumi sfoljat i gatshem, cfare smund te realizosh me te! Nje pyetje, tek shkopat me djath, ku i hedh farat e suzamit?

    ReplyDelete
  2. Ops e paskam harruar kete pasazh! Ath pasi i jep formen, i lyen perseri me te verdhe veze dhe i sperkat me fara suzami.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...