Shkruaj perberesin ...

Thursday, November 17, 2011

Panine te mbushura




Per rreth 30 panine:

500 gr miell
2 luge sheqer
2 luge kripe
3 luge vaj
300 ml qumesht
25 gr maje birre e fresket


Pergatitja:

pergatisim nje brume me te gjithe perberesit e mesiperm. E punojme brumin mire e mire. E rrahim. E shtypim dhe e perplasim pa meshire ne tryezen e punes :=) derisa te fitoje elasticitet.
Me pas e leme te pushoje per afro 30 minuta.
Pasi ka dyfishuar masen e ndajme ne topa te vegjel, te cilat i punojme secilin veç e veç.
Shtrojme leter pjekjeje mbi nje tepsi dhe rendisim paninet. I leme ne ambjent te ngrohte qe te bymehen dhe me pas i pjekim ne furre ne temp. 160°C per afro 20 minuta.
Pasi te jene ftohur i ndjame pergjysem dhe i mbushim sipas deshires me proshute, sallam, djathe, mortadella etj. etj.

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...