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Monday, March 26, 2012

Nana Hachapuri

I love Nigella Lawson! Eshte e paarritshme!
Moj po ka lezet kur te flet per kuzhinen nje femer si ajo, me nje dekolte per marshallah, me ato faqet si ballakume, me ato vithkat si brume panettone...si shumica e grave normale te kesaj bote mo :P
Kur me flet per kuzhinen nje laraske si Benedetta Parodi qe i peshojne takat me teper sesa pjesa tjeter e trupit, apo keto hollywood-ianet qe s'dine si te mbushin ate gjysem ore qe u le te lire personal traineri-estetisti-psikologu, m'u ai nervi qe s'drejtohet kurre sikur futet midis dy rrahesve te vezeve...
Si guxojneee???? Te flasesh per kuzhinen duhet ne rradhe te pare ta dashurosh ushqimin, te flirtosh me te, e te shijosh ate kreature qe pjell fantazia jote ne kuzhine. Keto mire se gatuajne shpifurina, por edhe ato dyshoj se ia servirin qenit :P.
Duhet pranuar qe Nigella e ekzagjeron içik me gjalpin por...miqte e mi siç ka thene G. Bernard Shaw "Gjerat mira ose jane imorale, ose jane te paligjshme ose te shendoshin" :D


Mgjth simpatine qe ushqej per Nigelle-n, kete recete qe po ju percjell sot nuk e njihja. Flm per te duhet t'ia adresojme Gentes, e cila ma dergoi receten.








Nana Hachapuri
(receta e hachapuri eshte gjeorgjane por versioni i meposhtem eshte i Nana-s, kuzhinieres se nje restoranti londinez.)  




Perberesit per 3 hachapuri


per brumin:
350 gr miell 0
250 gr kos me yndyre
1 veze
25 gr gjalp
gjysem luge e vogel kripe
1 luge e vogel sode buke


Per mbushjen:
100 gr djathe stracchino (Nigella perdor "mozzarella di buffala" por mua nuk me bind perzierja e djathit grek dhe gjizes me mozzarellen, sepse "mozzarella di buffala" sado qe ta kullosh nuk e eliminon te gjithe sasine e ujit, prandaj une perdora stracchino. Sdq kush nuk ka mundesi te gjeje djathe stracchino, mund te perdore vetem djathe te bardhe dhe gjize)
1 veze
150 gr djathe i bardhe grek 
50-60  gr gjize pa kripe


Pergatitja:
perziejme ne nje tas kosin me vezet, gjalpin e shkrire dhe kripen.
I shtojme pak e nga pak miellin dhe soden e bukes derisa te na formohet nje brume i bute si per byrek.
Brumin e mbeshtjellim me qese kuzhine dhe e vendosim ne frigorifer per te pakten 20 minuta.
Une e lashe gjithe naten.










Per mbushjen grijme djatherat. U shtojme vezen dhe i perziejme.

Ndezim furren ne temp. 220°C. 
E hapim brumin ne peta. Mund te hapni 2 peta te medhaja, si te ishte lakror ose 6 peta te vogla. 
Ne mes te çdo pete vendosim mbushjen dhe e mbyllin me peten tjeter.
I lagim bordet e petave me uje dhe ushtrojme pak force me gishterinj pergjate gjithe perimetrit te tyre ne menyre qe gjate pjekjes te mos hapen.
I pjekim ne furren e ngrohur paraprakisht per afro 20 minuta ose derisa te marrin nje ngjyre te arte. 
I servirim te ngrohta. 
Gjak e dhjame :D









Italiano
Nana Hachapuri
(la ricetta degli hachapuri è georgiana però la versione di cui sotto è di Nana, la cuoca di un ristorante londinese.)  




Ingredienti per 3 hachapuri


per l'impasto:
350 gr farina 0
250 gr yogurt di latte intero
1 uovo
25 gr burro
1/2 cucchiaino sale
1 cucchiaino lievito di birra fresco


Per il ripieno:
100 gr stracchino (Nigella ci mette la "mozzarella di buffala" però, secondo me la mozzarella di buffala rimane acquosa anche dopo averla scolata per 1 ora, perciò io ho ripiegato per lo stracchino. Cmq si può usare anche solo formaggio feta e ricotta fresca)
1 uovo
150 gr formaggio feta 
50-60  gr ricotta fresca


Preparazione:
amalgamare lo yogurt con l'uovo, il burro fuso ed il sale.
Aggiungere man mano la farina 0 ed il lievito fino ad ottenere un impasto elastico e morbido.
Avvolgere l'impasto nella pellicola trasparente e metterlo nel frio per almeno 20 minuti.
Io l'ho lasciato per una notte.


Per il ripieno sbriciolare i formaggi. Aggiungere la ricotta e l'uovo ed amalgamare.

Accendere il forno a 220°C. 
Stendere l'impasto in 2 sfoglie grandi oppure 6 piccoli.
In mezzo a ciascuna sfoglia stendere il ripieno.
Richiudere con l'altra sfoglia bagnando le estremità ed esercitando pressione con le dita di modo che durante la cottura l'hachapuri non si aprono.
Infornare nel forno preriscaldato per 20 minuti finché gli hachapuri si gonfiano e prendano un bel colore dorato.
Servire calde.

2 comments:

  1. Sarei curiosa di leggere la traduzione della pre-ricetta in italiano :)

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  2. Beh, in sostanza è un elogio alle doti, più che culinarie, televisive della Lawson ed antipatia per la Parodi, che nonostante fa di tutto per imitarla rimane sempre la brutta copia :DDD

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