Perberesit per 8 veta:
250 gr djathe mascarpone
3 te verdha veze
70 gr ose me teper sheqer
fruta pylli
liker (sipas deshires)
liker (sipas deshires)
biskota savoiardi
Rrahim me rrahes elektrik te verdhat e vezeve me sheqerin derisa te perftojme nje mase te bardhe dhe kremoze. I shtojme mascarponen, disa fruta pylli dhe i perziejme.
Nje pjese te frutave te pyllit i kalojme ne frulator bashke me nje gote uje, sheqer dhe liker, derisa te perftojme nje leng, me te cilin do te njomim savoiardit.
Ne nje tas te mbeshtjelle me qese kuzhine ose ne nje forme charlotte rendisim savoiardit e njomur.
Shtrojme mbi to perberjen me mascarpone dhe perfundojme shtrimin me biskotat savoiardi te shkermoqura.
Shtrojme mbi to perberjen me mascarpone dhe perfundojme shtrimin me biskotat savoiardi te shkermoqura.
E vendosim charlotten ne frigorifer per 24 ore dhe para se ta sevirim e dekorojme me fruta pylli.
Gjak e dhjame :D
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment