Perberesit per 6 persona:
gjysem laker kaçurrele http://it.wikipedia.org/wiki/Brassica_oleracea_sabauda
3 patate
2 kunguj
3 karrote
1 patellxhan nje grusht bizele
3 dege selino
1 qepe
3 luge djath parmigiano reggiano ose kaçkavall
3 veze
100 ml shtalpe ose pana kuzhine
nje gote qumesht
majdanoz
piper
kripe
100 ml shtalpe ose pana kuzhine
nje gote qumesht
majdanoz
piper
kripe
buke e grire
Pergatitja:
veme ne zjarr nje tenxhere me uje dhe kripe. Presim ne kubike te vegjel pataten, kungullin, karroten, patellxhanin, lakren dhe sapo uji fillon e vlon i hedhim ne tenxhere bashke me bizelet, qepen e qeruar por jo te grire dhe deget e selinos.
Kur patatja te jete zbutur i kullojme te gjitha perimet perveç qepes dhe selinos. Lyejme me gjalp dhe buke te grire nje tave dhe hedhim ne te perimet. Ne nje tas rrahim vezet me shtalpen, majdanozin, djathin e grire, qumeshtin, kripen dhe piperin dhe kete perberje ia hedhim siper perimeve. I sperkatim me buke te grire dhe me copa gjalpi dhe e pjekim taven ne furre ne temperaturen 220 ° C per rreth 30 min ose derisa siperfaqja e tortes te marre ngjyren e pjekjes. E servirim te ngrohte.
Gjak e dhjame :D
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment