Perberesit per 8 veta:
2 kofsha qingji
700 gr qepujka
300 gr ullinj te gjelber
2 gota vere te bardhe
3 thelba hudher
1 degez trumze
2 gjethe dafine
1 luge piper
miell
150 gr vaj
kripe.
Pergatitja:
Ne nje tave vendosim kofshet e qingjit bashke me hudhren e shtypur, erezat, piperin dhe i mbulojme me vere te bardhe. I leme te marinojne per 4 ore.
Me pas i kullojme dhe i lyejme me miell. Ne nje tigan nxehim pak vaj ulliri dhe skuqim kofshet e qingjit bashke me qepujkat dhe ullinjte. Pasi jane skuqur nga te dyja anet i shuajme me pak uje dhe i kalojme ne nje tave. I pjekim ne temperaturen 180 °C per rreth 2 ore duke e lagur vazhdimisht me uje.
Ndersa lengun e marinatures e vendosim ne nje tenxhere dhe e vlojme per disa minuta ne zjarr mesatar. Kete leng e filtrojme dhe ia hedhim kofshes se qingjit perpara se ta servirim.
Domate te mbushura
Perberesit per 8-10 veta:
10 domate mesatare
100 gr majdanoz
100 gr borzilok
100 gr djath parmigiano reggiano ose kaçkavall
4 thelba hudher
nje luge rigon
800 gr buke e grire
8 luge vaj ulliri extravergine
kripe piper.
Pergatitja:
zbrazim domatet me ndihmen e nje thike dhe tulin e veme ne mixer bashke me majdanozin, borzilokun, hudhren, piperin, rigonin. I grijme per 1 minute dhe i shtojme vajin e ullirit. I perziejme derisa te perftojme nje mase homogjene. E hedhim kete mase ne nje tas dhe i shtojme buken dhe djathin e grire. I perziejme me duar dhe me kete mase mbushim domatet. Ne nje tepsi te lyer me vaj ulliri rendisim domatet. I mbulojme me leter alumini dhe i vendosim ne furre per rreth 20 minuta ne temperaturen 200°C. 10 minuta para se t'i nxjerrim nga furra, heqim letren e aluminit ne menyre qe te piqet siperfaqja.
No comments:
Post a Comment