Per 10 veta:
600 gr patate
6 veze
40 gr gjalp
arre moskat
kripe
piper
Per mbushjen:
bizele te ziera
djath fontina
mascarpone
kripe
piper
Pasi t'i kemi lare patatet i vendosim, me gjithe lekure, te ziejne per 15 min. ose me teper ne nje tenxhere me uje. I qerojme akoma te nxehta dhe i shtypim me shtypesen e patateve. (Nese ju mungon shtypesja, mund t'i shtypni me pirun.) Pasi jane ftohur, i shtojme te verdhat e vezeve, kripen, piperin, gjalpin dhe i sperkatim me arre moskat. I perziejme mire e mire me dore dhe me kete perberje dhe ne nje tepsi te lyer me gjalp formojme folete si ne foto. Fillimisht formojme nje baze dhe me pas me ndihmen e nje shiringe kuzhine formojme bordurat gjate gjithe perimetrit. I pjekim ne furre ne temperaturen 200°C per 10-12 min.
Mbushja:
bizelet e ziera i kriposim, peperosim dhe i sperkatim me pak vaj ulliri.
Nderkohe veme nje tenxhere ne zjarr te ulet dhe shkrijme djatherat me 2 luge gjelle qumesht. I kriposim dhe peperosim.
No comments:
Post a Comment