2 patate te medhaja
200 gr gjoks gjeli
nje thelb hudher
nje tufe rukola
nje e verdhe veze
100 gr bishtaja te ziera
vaj ulliri extravergine
pak gjalp
djathe grana ose kaçkavall
trumez
kripe
piper
majdanoz
Pergatitja:
ziejme patatet me gjithe lekure ne uje te kripur.
Nderkohe presim mishin ne copa te medha. E skuqim ne nje tigan ku kemi hedhur 1 luge gjalp, pak vaj ulliri dhe nje thelb hudher te shtypur. Ne fund i shtojme kripen.
E skuqim nga te gjitha anet duke e kaurdisur here pas here.
Me pas e grijme duke e reduktuar ne copa te vogla fare.
Patatet i qerojme dhe i shtypim me pirun ose shtypese ndersa jane akoma te ngrohta.
E skuqim nga te gjitha anet duke e kaurdisur here pas here.
Me pas e grijme duke e reduktuar ne copa te vogla fare.
Patatet i qerojme dhe i shtypim me pirun ose shtypese ndersa jane akoma te ngrohta.
I hedhim purese se patateve nje te verdhe veze.
Grijme rukolen dhe bishtajat dhe ia hedhim purese se patateve.
I shtojme gjithashtu mishin e grire, djathin, trumezen e grire, kripe dhe piper.
I perziejme te gjitha bashke dhe me ndihmen e dy lugeve formojme disa qofte te cilat i fergojme ne vaj ulliri.
I servirim me sallate rukola ne uthull balsamike dhe ullinj furre.
I perziejme te gjitha bashke dhe me ndihmen e dy lugeve formojme disa qofte te cilat i fergojme ne vaj ulliri.
I servirim me sallate rukola ne uthull balsamike dhe ullinj furre.
No comments:
Post a Comment