Perberesit per 4 persona:
250 gr oriz per rizotto
gjysem pjepri
1 qepe
1 l leng perimesh
gjysem gote pana
60 gr gjalp
djathe grana padano
1 gote brandy ose vere e bardhe
100 gr proshute (crudo)
Pergatitja:
e qerojme pjeprin dhe e presim ne kubike te vegjel. E vendosim ne nje tas dhe e sperkatim me brandyn.
Nderkohe pergatisim nje rizoto normale. Skuqim qepen e grire ne vaj ulliri. I shtojme orizin. E kaurdisim derisa te skuqet dhe e shuajme me leng perimesh.
Ne mes te kohes se gatimit (zakonisht rizoto gatuhet per 20 minuta ne zjarr te mesem, dmth pas 10 minutash), i shtojme proshuten e prere ne copa te vogla dhe pjeprin.
5 minutat e fundit i hedhim panen dhe gjalpin. E kaurdisim. E peperosim dhe e sperkatim me djathin e grire.
E sherbejme me feta proshute te pjekura ne furre.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment