Perberesit:
pjeper
kajsi
pjeshka
fruta pylli
kumbulla....e çdo lloj fruti tjeter qe deshironi.
per gjethet perqark perdora gjethet e ananasit
nje luge liker frutash (sipas deshires)
Per rrotullueset me pasta sfoglia:
per nje pasta sfoglia te gatshme
150 gr djathe mascarpone
50 gr qumesht i kondensuar
nje e bardhe veze
sheqer (fakoltativ)
Pergatitja:
per sallaten me fruta procedura eshte fare e thjeshte. I qerojme, i presim ne copa te vogla ose te medha frutat dhe i sperkatim me liker. Nese deshironi mund t'i hidhni edhe sheqer, por tregohuni te permbajtura me dozat e sheqerit sepse frutat verore jane shume te embla.
Ndersa per pergatitjen e rrotullueses marrim nje pete pastasfoglia dhe i presim cepat si ne foto.
Ne nje tas perziejme mascarponen me qumeshtin e kondensuar.
Veç rrahim te bardhen e vezes derisa te shkumezohet dhe ia hedhim perberjes se mesiperme.
Lyejme me krem katroret e pastasfoglias dhe perthyejme cepat (nje po, nje jo) qe t'i japim formen e rrotullueses.
E pjekim ne furre ne temp. 200°C per 10-15 minuta.
Sapo te dale nga furra e vendosim mbi shkop me shume kujdes qe te mos na prishet.
IDE: nese ju tepron krem mos e hani duke lepire gishtat (edhe pse tentacioni eshte i madh :)) por fruloni pak pjeper dhe perzijini me kremin. Pastaj merrni nje shiringe pastiçerie dhe ne mes te rrotullueses formoni nje pufke kremi. Sperkateni pastaj me sheqer pluhur dhe servireni.
IDE: nese ju tepron krem mos e hani duke lepire gishtat (edhe pse tentacioni eshte i madh :)) por fruloni pak pjeper dhe perzijini me kremin. Pastaj merrni nje shiringe pastiçerie dhe ne mes te rrotullueses formoni nje pufke kremi. Sperkateni pastaj me sheqer pluhur dhe servireni.
sa bukur por une nuk kam kaq kohe sa ti shoqe e dashur...do vemendje Shabani!!!!!! :-)
ReplyDelete