per supen me domate:
Pergatitja:
1 kg e gjysem domate
30 gr sheqer
1 qepe
1 limon
10 gjethe borziloku
gjysem gote pana
gjysem gote uje
kripe
piper
per moussin e djathit:
250 gr djathe i bute philadelfia ose robiola
ereza te fresketa: majdanoz, hudher gjarpri, borzilok
kaperi
per lugen:
pasta sfoglia
djathe pecorino romano ose kaçkavall
Pergatitja:
per supen me domate qerojme qepen, e grijme imet dhe e hedhim ne nje tigan me vaj ulliri bashke me gjethet e borzilokut. E kaurdisim derisa qepa te zbutet.
Presim ne kater pjese domatet dhe ia shtojme qepes. I japim shije me kripe, piper dhe dy luge sheqer. Ne fund i shtojme gjysem gote uje dhe lengun e nje limoni. E vendosim tenxheren ne zjarr dhe e leme te gatuhet per rreth 40 minuta ne zjarr mesatar.
Me pas e kalojme ne frulator supen derisa perimet te shperbehen dhe lengun e perftuar e kullojme. E rivendosim supen ne zjarr dhe i shtojme gjysem gote pana. E kaurdisim derisa supa te trashet.
Per mousse-n e djathit perziejme me luge druri ose me rrahes elektrik philadelfian ose robiolen derisa te shnderrohet ne krem. Grijme imet erezat dhe kaperit dhe i shtojme kremit.
Per lugen marrim nje pete pasta sfoglia te gatshme dhe nje luge gjelle. Me ndihmen e thikes e presim pete e pastafloglias perqark gjithe perimetrit te luges.
E sperkatim lugen me djathe parmigiano reggiano dhe e vendosim midis dy lugeve qe te marre forme gjate pjekjes. E pjekim ne furre ne temp. 180°C per rreth 15 minuta.
E sperkatim lugen me djathe parmigiano reggiano dhe e vendosim midis dy lugeve qe te marre forme gjate pjekjes. E pjekim ne furre ne temp. 180°C per rreth 15 minuta.
Hedhim ne nje pjate supen me domate. Formojme disa quenelle me moussin e djathit dhe i vendosim mbi supe. I sherbejme me lugen e pastasfoglias.
No comments:
Post a Comment