Shkruaj perberesin ...

Friday, August 12, 2011

Supe me domate dhe mousse djathi




Perberesit per 4 persona:

per supen me domate:
1 kg e gjysem domate
30 gr sheqer
1 qepe
1 limon
10 gjethe borziloku
gjysem gote pana
gjysem gote uje
kripe
piper

per moussin e djathit:

250 gr djathe i bute philadelfia ose robiola
ereza te fresketa: majdanoz, hudher gjarpri, borzilok
kaperi

per lugen:

pasta sfoglia
djathe pecorino romano ose kaçkavall

Pergatitja:

per supen me domate qerojme qepen, e grijme imet dhe e hedhim ne nje tigan me vaj ulliri bashke me gjethet e borzilokut. E kaurdisim derisa qepa te zbutet.
Presim ne kater pjese domatet dhe ia shtojme qepes. I japim shije me kripe, piper dhe dy luge sheqer. Ne fund i shtojme gjysem gote uje dhe lengun e nje limoni. E vendosim tenxheren ne zjarr dhe e leme te gatuhet per rreth 40 minuta ne zjarr mesatar.
Me pas e kalojme ne frulator supen derisa perimet te shperbehen dhe lengun e perftuar e kullojme. E rivendosim supen ne zjarr dhe i shtojme gjysem gote pana. E kaurdisim derisa supa te trashet. 


Sipas deshires mund t'i shtojme pak spec djeges.

Per mousse-n e djathit perziejme me luge druri ose me rrahes elektrik philadelfian ose robiolen derisa te shnderrohet ne krem. Grijme imet erezat dhe kaperit dhe i shtojme kremit.



Per lugen marrim nje pete pasta sfoglia te gatshme dhe nje luge gjelle. Me ndihmen e thikes e presim pete e pastafloglias perqark gjithe perimetrit te luges. 








E sperkatim lugen me djathe parmigiano reggiano dhe e vendosim midis dy lugeve qe te marre forme gjate pjekjes. E pjekim ne furre ne temp. 180°C per rreth 15 minuta.



Hedhim ne nje pjate supen me domate. Formojme disa quenelle me moussin e djathit dhe i vendosim mbi supe. I sherbejme me lugen e pastasfoglias. 

Gjak e dhjame :D 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...