Perberesit per 4 persona:
pancarrè
krem djathi
2 kastraveca
1 limon
majdanoz i grire
kripe piper
Pergatitja:
presim 1 kastravec pergjysem dhe me pas ne feta te holla, qe te duken si gjysemhena.
I kriposim dhe i leme menjane.
Grijme kastravecin tjeter dhe e perziejme me kremin e djathit. I shtojme disa pika leng limoni dhe majdanozin e grire. E rregullojme me kripe dhe piper. Lyejme me kete mase fetat e bukes dhe rendisim mbi siperfaqen e tyre gjysemhenat e kastravecit.
Tartine me sallam
Perberesit per 4 veta:
4 feta pancarrè
8 feta sallam
1 veze e zier
1 luge majoneze
ullinj te zinj
gjalp
kripe
piper
Pergatitja:
perziejme gjalpin me majonezen dhe lyejme fetat e bukes. Vendosim mbi çdo fete nje fete sallam, nje thelb veze dhe disa rrathe ullinj te zinj.
Perberesit per 4 persona:
8 feta pancarrè
80 gr ullinj jeshile
80 gr tonno i konservuar
30 gr qepujka turshi
25 gr gjalp
1 veze e zier
kaperi
1 limon
vaj ulliri extravergine
kripe
Pergatitja:
grijme ne mixer peshkun tono bashke me gjysem luge kaperi dhe 30 gr qepujka. Ne nje tas rrahim gjalpin. I shtojme vezen e zier, te cilen e kemi grire me pare dhe masen me tono. I perziejme derisa te perftojme nje krem. Lyejme fetat e bukes me kremin dhe i zbukurojme me ullinj dhe qepujka.
lyejme me gjalp fetat e bukes dhe shtrojme mbi secilen karkalecat e detit, rukolen dhe fetat e limonit.
Tartine me karkaleca deti
Perberesit per 4 persona:
200 gr gjalp me ereza te fresketa
400 gr karkaleca deti te ziera
rukola
kripe
feta limoni
rukola
kripe
feta limoni
8 feta pancarrè
Pergatitja:
Tartine me kiwi
Perberesit per 4 persona:
2 kiwi
100 gr krem djathi
pana
8 feta pancarrè
limon
vaj ulliri extravergine
kripe
piper
mente e fresket
Pergatitja:
e shtypim kiwin me pirun derisa te reduktohet ne pure dhe e perziejme me kremin e djathit dhe pak pana. I hedhim vaj ulliri, krip, piper dhe disa pika leng limoni. Lyejme fetat e bukes me kete krem. I zbukurojme me kiwi ose menta dhe limon.
Tartine me fergese te destrukturuar
Perberesit per 4 persona:
8 feta pancarrè
100 gr melçi viçi
50 gr gjize
1 hudher
1 qepe e njome
vaj ulliri
rigon
rukola
rukola
Pergatitja:
i presim melçite ne copa shume te vogla dhe i skuqim ne nje tigan ku kemi nxehur vaj dhe nje thelb hudher. I shuajme me uje. I kriposim dhe i sperkatim me rigon.
E presim qepen shume imet dhe e perziejme me gjizen. Lyejme me kete mase fetat e bukes dhe vendosim mbi secilen melçite e viçit dhe rukolen.
Gota me krem pjepri
Perberesit per 4 persona:
4 veze
8 luge sheqer
100 gr pana per embelsira
400 gr pjeper
disa arra
kanelle
2 flete xhelatine
Pergatitja:
rrahim me gjysmen e sheqert te verdhat e vezeve dhe ne nje tas tjeter te bardhat me sheqerin e mbetur. Rrahim gjithashtu edhe panen.
I bashkojme te trija duke i perzier me kujdes nga poshte-lart.
Kalojme ne frulator pjeprin derisa te shnderrohet ne pure.
E aromatizojme me pak kanelle dhe e perziejme me kremin e mesiperm.
Tresim fletet e xhelatines ne dy luge uje te nxehte dhe ia hedhim kremit. I perziejme mire e mire dhe e hedhim kremin neper gota.
E servirim te zbukuruar me arra dhe pak kanelle.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment